Košarka

Dario Šarić: “Ponosan sam, jako ponosan”

Nikola Raič • petak, 10.02.2017.
Dario Šarić: “Ponosan sam, jako ponosan”
Foto: FaH

Iz utakmice u utakmicu Dario Šarić pokazuje kako će imati važnu ulogu u NBA ligi, sinoć je opet nadmašio svoj učinak karijere…

Sinoć su 76ersi u napetoj utakmici nadigrali Orlando ponajviše zahvaljujući utakmici karijere Darija Šarića. Uz ključne poene u završnici (Šarić je zabio u pretposljednjem napadu svoje momčadi za vodstvo, kasnije je pobjedu donio McConnell), Šarić je ubacio ukupno 26 poena i uhvatio osam skokova uz sjajnu obrambenu rolu u završnici susreta.

Trener Philadelphije, Brett Brown bio je pun hvale za nastup Hrvata: “Da Joel Embiid nije u ligi, mnogi bi, i to opravdano, pričali o Dariju Šariću kao kandidatu za novaka godine. On je jedna od figura koja nam daje nadu.”

Darijo Šarić nije skrivao oduševljenje nakon najbolje utakmice u NBA karijeri: ”Jako sam uzbuđen trenutno. Naporno radiš i konačno ti se to isplati, osjećam se ponosno, jako ponosno. Trudio sam se činiti više od zabijanja i mislim da sam danas to uspio. Mislim da nikad bio ovako sretan, možda griješim, ali tako se osjećam.”

Šarić je loše ušao u utakmicu, ali je zatim u posljednje dvije i pol minute prvog dijela ubacio 12 poena i odveo svoju momčad do vodstva na poluvremenu: “Nekada imate otvorene trice ili polaganja i lopta ne uđe u obruč, zatim ubacite dvije i odjednom sve ulazi. Utakmica se vrlo brzo promijeni i to se dogodilo meni danas.”

Junak susreta, strijelac pobjedničkog koša T. J. McConnell, ističe važnost momčadi u pobjedi: ”Mislim da je ovo moj drugi, takozvani, koš za pobjedu u ne znam koliko igranja košarke. Pa se ne bi nazivao baš toliko ‘clutch’ igračem. Ovo je bila sjajna momčadska pobjeda za nas. U utakmicama koje smo izgubili smo se prestali boriti, to smo mogli učiniti i ovu utakmicu, ali smo se borili do kraja i ostvarili vrijednu gostujuću pobjedu.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!