Tenis

Hrvatska ipak bez kvalifikacija za Svjetsku skupinu II, par donio pobjedu Britankama

Mihaela Bradovski • subota, 11.02.2017.
Hrvatska ipak bez kvalifikacija za Svjetsku skupinu II, par donio pobjedu Britankama

Hrvatska Fed Cup reprezentacija upisala je poraz u finalnom dvoboju na kvalifikacijskom turniru u Tallinnu, Velika Britanija bila je bolja s 2:1 i odlazi u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II...

Po jedna pobjeda u singlu za svaku reprezentaciju i odluka je padala u dvoboju parova. Imala je Hrvatska priliku, par Jurak/Konjuh imao je i set prednosti, ali Johanna Konta i Heather Watson došle su do preokreta.

Britanke su očekivano koristile samo svoje dvije najbolje igračice i one su im donijele prolaz u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II što je bio cilj i hrvatske reprezentacije.

U prvom meču Heather Watson igrala je protiv Donne Vekić i za 80 minuta igre odnijela je pobjedu 6:2, 6:4 što je stavilo pritisak na Anu Konjuh koja nije imala pravo na loš nastup protiv Konte.

Konta je deseta igračica svijeta i bila je favorit u ovom dvoboju, ali hrvatska tenisačica odigrala je odličan meč te ju je svladala za sat i pol sa 6:3, 6:4.

Dvoboj parova počeo je odlično za Hrvatsku, Darija Jurak i Konjuh uzele su prvi set sa 6:4, u drugom su se uspjele vratiti nakon breaka zaostatka, ali u završnici seta Britanke su na reternu došle do prve set lopte i odmah ju iskoristile.

U trećem setu Jurak i Konjuh imale su u dva navrata break prednosti, ali Britanke su se odmah vraćale te u osmom gemu došle do 15:40 i iskoristile tu veliku prednost.

Na kraju slave i prolaze u kvalifikacije, a Hrvatska ostaje u euro-afričkoj zoni gdje će pokušati još jednom na nekom drugom kvalifikacijskom turniru doći do Svjetske skupine.

Fed Cup

Hrvatska - Velika Britanija 1:2

Donna Vekić - Heather Watson 2:6, 4:6
Ana Konjuh - Johanna Konta 6:4, 6:3
Darija Jurak/Ana Konjuh - Johanna Konta/Heather Watson 6:4, 4:6, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!