Zimski sportovi

Benedikt Doll iznenadio u sprintu u Hochfilzenu, Fourcade brončani uz dva promašaja

Branimir Korać • subota, 11.02.2017.
Benedikt Doll iznenadio u sprintu u Hochfilzenu, Fourcade brončani uz dva promašaja
Foto: EPA

Nijemac Benedikt Doll novi je i neočekivani svjetski prvak u sprintu. On je na Svjetskom prvenstvu u Hochfilzenu osvojio zlatno odličje s malom prednosti nad Johannesom Thingnesom Boeom dok je Martin Fourcade uzeo broncu...

26-godišnji Nijemac Benedikt Doll odnio je pobjedu na deset kilometara na Svjetskom prvenstvu u Hochfilzenu. Njemački biatlonac nikada nije slavio u Svjetskom kupu, ovo mu je prva pojedinačna pobjeda u karijeri i to odmah na velikoj sceni.

Doll je slavio sa samo sedam desetinki prednosti nad Norvežaninom Johannesom Thingnesom Boeom koji je ušao u cilj nakon Dolla, imao prednost, ali na kraju ostao bez snage.

1500 metara prije kraja Boe je imao 3.8 sekundi prednosti nad Dollom, ali nije izdržao, usporio je i za sedam desetinki ostao bez zlata. "Moj mozak htio je da idem brže, ali noge više nisu slušale", rekao je nakon utrke srebrni Norvežanin.

Broncu je odnio veliki Martin Fourcade koji inače rijetko ima problema s preciznosti, ali ovaj put dva puta promašio je metu i to ga je u konačnici skupo stajalo. Samo odličan trkački dio donio mu je barem broncu.

Na startu su se našla 103 biatlonca, a među njima i dvojica Hrvata. Krešimir Crnković s pet promašaja i više od tri minute zaostatka završio je kao 83., a Filip Petrović uz četiri promašaja zaostao je više od pet minuta i završio kao 100. Jedino Grk Angelis i Britanac Fountain bili su iza njega od onih koji nisu ranije odustali.

Sprint, deset kilometara:
1. Benedikt Doll (Njemačka) 23:27.4 (0)
2. Johannes Thingnes Boe (Norveška) +0.7 (0)
3. Martin Fourcade (Francuska) +23.1 (2)
4. Lowell Bailey (SAD) +29.5 (0)
5. Ondrej Moravec (Češka) +30.7 (1)
6. Krasimir Anev (Bugarska) +33.5 (0)
7. Julian Eberhard (Austrija) +35.3 (2)
8. Ole Einar Bjoerndalen (Norveška) +38.4 (1)
9. Simon Schempp (Njemačka) +40.0 (1)
10. Evgenij Garaničev (Rusija) +45.1 (1)
...
83. Krešimir Crnković (Hrvatska) +3:03.4 (5)
...
100. Filip Petrović (Hrvatska) +5:03.5 (4)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!