Košarka

Brett Brown: “Šarić je igrao 18 minuta u komadu, uopće se nije umorio”

Nikola Raič • utorak, 14.02.2017.
Brett Brown: “Šarić je igrao 18 minuta u komadu, uopće se nije umorio”
Foto: EPA

Sinoć je Šarić ponovno predvodio svoje 76erse do treće uzastopne pobjede. Hrvatski reprezentativac ubilježio je novi double-double te bio prvi strijelac i skakač Sixersa...

Iz večeri u večer dolaze sjajne vijesti s NBA parketa kada je u pitanju Dario Šarić, a da oduševljeni nismo samo mi, pokazuje i činjenica da je Šarić proteklog tjedna dobio glasove za najboljeg igrača tjedna među svim igračima istočne konferencije. Bit ćemo slobodni prognozirati da se Šariću smiješi nagrada za najboljeg novaka mjeseca na Istoku. Sinoć je Šarić ubacio 18 poena i uhvatio 11 skokova u pobjedu kod Hornetsa.

Naravno, ni trener Philadelphije Brett Brown nije imun na Šarićeve predstave: ”Ako se svi okrenemo i pogledamo ne tako daleko u prošlost, pričali bi kako je Dario udario u rookie zid, ali očito nije. Mislim da je igrao 18 minuta u komadu, uopće se nije umorio. Ni u jednom trenutku nisam imao osjećaj da je umoran, bilo je dovoljno minuta odmora i prekida igre kako bi mu pomogli. Razvio je samopouzdanje kod šutiranja, ali je počeo i spuštati loptu na parket i izvršavati akcije, skakati te predvoditi kontranapade.”

Brown je počeo Šariću davati priliku i u završnicama susreta te je jasno kako je Hrvat postao temeljna figura u dobrim igrama 76ersa: “Mislim da se razvija u pravog igrača, u onakvog kakav treba biti. Igra sa samopouzdanjem na svim područjima. Mislim da u posljednjih nekoliko tjedana imamo priliku gledati kako cvjeta.”

Pohvalio je Brown i neizbježnu “kemiju” unutar momčadi: ”Mislim da se kemija unutar momčadi razvija, a u skladu s tim raste i samopouzdanje. Ovi dečki su to zaslužili svojim radom. Odlično radimo svaki dan i konačno su stigle pobjede kao potvrda tog rada. Ovi dečki stvarno imaju momčadske kvalitete. Svi skupa dobro koegzistiraju i zajednički pronalaze načine za pobjede. Zaista su jedna posebna skupina.”

Darija Šarića pohvalio je i suigrač Nerlens Noel: “Dario je nešto posebno. Razvija se pred našim očima.”

Prije odlaska na All Star vikend, Šarić će sa svojom momčadi još odigrati utakmicu u Bostonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!