Nogomet

Rui Vitória: “Igramo protiv jake momčadi koju karakterizira napadačka snaga”

Nikola Raič • utorak, 14.02.2017.
Rui Vitória: “Igramo protiv jake momčadi koju karakterizira napadačka snaga”
Foto: EPA

Večeras započinje knockout faza Lige prvaka, u dva zanimljiva susreta snage će odmjeriti Benfica i Borussia te PSG i Barcelona…

U Lisabonu, Benfica dočekuje Borussiju koja je proteklog vikenda iznenađujuće poražena u prvenstvu, ali Rui Vitória svjestan je moći njemačkog stroja: “Igramo protiv snažne momčadi koja uvijek može računati na svoju karakterističnu napadačku silu. Uz to, oni često mijenjaju sustav igre i nikad ne smanjuju intenzitet. Ključ je proučiti suparnika do najsitnijih detalja i pokušati ih kontrolirati, a uz sve to igrati svoju igru. Bit ćemo ambiciozni i vjerovati u sebe. Dortmund mora biti oprezan protiv momčadi kao što smo mi.”

Benfica ima problem s ozlijeđenim Jonasom: “Jonas će biti u momčadi, ali je limitiran i teško da će nastupiti. Testirat ćemo ga još na zadnjem treningu da vidimo gdje je, ako se ne oporavi netko drugi će igrati”, zaključio je Rui Vitória.

S druge strane Thomas Tuchel svjestan je teškog zadatka koji se nalazi pred njegovom momčadi: “Bit će ovo veliki zadatak protiv sjajne momčadi s velikom poviješću na spektakularnom stadionu. Benfica je posebno jaka na domaćem terenu. Moramo zadržati našu strukturu i pobrinuti se da budemo uštimani cijelo vrijeme. Moramo biti precizni u tranziciji i točni u dodavanjima te ne smijemo dozvoliti prostor Benfici.”

Dotaknuo se Tuchel i poraza protiv Darmstadta: “Imali smo neočekivano posrtanje za vikend i pokušali smo podići samopouzdanje momcima. Naš cilj je uvijek postizanje pogodaka, to je mentalitet kluba.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!