Nogomet

Ancelotti: "Bili smo vrlo kompaktni i brzi, zasluženo smo pobijedili"; Koscielny: "Nismo im smjeli ostaviti prostora"

Petar Jenjić • četvrtak, 16.02.2017.
Ancelotti: "Bili smo vrlo kompaktni i brzi, zasluženo smo pobijedili"; Koscielny: "Nismo im smjeli ostaviti prostora"
Foto: EPA

Odličnim drugim poluvremenom nogometaši Bayerna osigurali su visoku prednost uoči uzvratne utakmice osmine finala protiv Arsenala. Njemačka je momčad slavila s 5:1 i vrlo je blizu da Topnike i treći put zaredom, nakon 2013. i 2014. godine...

Sedmu je uzastopnu sezonu Arsenal došao vrlo blizu ispadanja u osmini finala Lige prvaka. Topnici su visoko poraženi na gostovanju kod Bayerna na Allianz Areni s 5:1 i sada ih samo čudo može izvući iz ponora u koji su upali.

Poslije susreta nije bio previše pričljiv Laurent Koscielny koji je za beIN Sports rekao: "Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, drugo je bilo potpuno drugačije, vrlo brzo smo se raspali. Željeli smo doći do izjednačenja i čak da smo izgubili s 2:1 imali bi dobre šanse u uzvratu kod kuće. Malo smo se bili pogubili. Čim takvoj momčadi ostavite malo prostora, znat će iskoristiti razliku. Nismo to smjeli dopustiti."

Trener Bavaraca Carlo Ancelotti očekivano je bio zadovoljan odličnim izdanjem svoje momčadi koja je u drugom poluvremenu potpuno nadigrala englesku i postigla četiri pogotka: "Igrali smo sjajno i zasluženo smo došli do pobjede. Bili smo vrlo kompaktni i brzi, važan je ovo rezultat za nas, ali imamo još uzvrat u Londonu gdje moramo pokazati istu igru kao i ovdje. Na uzvrat nosimo nešto jako dobro."

"Trebat ćemo postići pogodak u Londonu, ali u jako smo dobroj poziciji i trebalo bi nam biti dovoljno za prolaz u sljedeću fazu.", rekao je poslije susreta kapetan Philipp Lahm.

Mrežu Arsenala načeo je Arjen Robben sjajnim udarcem s dvadesetak metara: "Počeli smo jako dobro, osjetili da ćemo imati dovoljno prostora da igramo našu igru. Pomalo sam i iznenađen našim mentalitetom, kada je važno uvijek smo najbolji, unatoč tome što nismo igrali baš dobro ove sezone. Nismo se još kvalificirali, ali trebali bi izgubiti s 4:0. To je nešto što ne bi smjeli dopustiti."

Bayern je eliminirao Arsenal u ovoj fazi natjecanja već 2013. i 2014. godine i sada je vrlo blizu da to učini i treći put zaredom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2017. u 15:35
    dobra partija Bayerna, posebno u drugom poluvremenu
    Obrisan korisnik