Tenis

ATP Rotterdam: Tsonga zaustavio Čilića u četvrtfinalu

HINA • petak, 17.02.2017.
ATP Rotterdam: Tsonga zaustavio Čilića u četvrtfinalu
Foto: EPA

Francuz Jo-Wilfried Tsonga (ATP-14.) zaustavio je u petak najboljeg hrvatskog tenisača u četvrtfinalu ATP turnira serije 500 u Rotterdamu, pobijedivši ga sa 7-6 (8), 7-6 (5) nakon dva sata dvoboja...

Bio je to sedmi Marinov dvoboj protiv Tsonge i tek druga pobjeda Francuza, kojom je uzvratio Čiliću za poraz u 2. kolu ovog turnira prije tri godine.

Čilić je bliži bio 'breaku' u prvom setu, ali je Tsonga uspio spasiti po jednu 'break-loptu' u trećem, devetom i jedanaestom gemu. U 'tie-breaku' je francuski tenisač poveo sa 5-1 te kod 6-3 stigao do prve set-lopte. No, najbolji hrvatski tenisač nanizao je četiri poena i stigao do set-lopte sa servisom. Nažalost, nije uspio iskoristiti ni tu, kao ni set-loptu kod 8-7. Odličnim reternom pri vodstvu 9-8 Tsonga je došao do seta prednosti.

Čilić je u drugom setu ostao bez prilike za oduzimanje servisa suparnika, a spasio je jedinu 'break-loptu' koju je Tsonga imao u prvom gemu, pa je odluka ponovno pala u 'tie-breaku'. Uz po jedan 'mini-break' na svakoj strani, Tsonga je kod 6-5 došao do prve meč-lopte. Čilić je kontrolirao izmjenu, ali Francuz se uspio obraniti te je dočekao promašaj hrvatskog tenisača koji mu je donio plasman u polufinale.

Tsonga će u subotu za mjesto u finalu igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha kojeg trenira Goran Ivanišević, a koji je u četvrtfinalu sa 6-3, 6-3 svladao Slovaka Martina Kližana.

ATP Rotterdam - četvrtfinale:

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) - MARIN ČILIĆ (HRV/1) 7-6 (8), 7-6 (5)
Tomaš Berdych (Češ/4) - Martin Kližan (Slk) 6-3, 6-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2017. u 23:40
    Zasto steta,tko ga sisa nije htio igrati za reprezentaciju neka mu je sad nikada nece bit igrac za velike domete,na stranu to sto je osvojio us open,nikada vise to nece ponoviti,on moze samo dalje padati nema vise napretka kod njega,pogotovo ne s 28 godina.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2017. u 16:54
    Šteta.
    Obrisan korisnik