Nogomet

Zekić: "Pripreme su nam donijele dosta dobrih stvari, imamo i mi adute protiv Rijeke"

Sportnet • subota, 18.02.2017.
Zekić: "Pripreme su nam donijele dosta dobrih stvari, imamo i mi adute protiv Rijeke"

Proljetni dio MAXtv Prve lige Osijek će otvoriti u Gradskom vrtu, dolazi neporaženi lider prvenstva Rijeka. Trener Osijeka Zoran Zekić vjeruje u pozitivan rezultat svoje momčadi...

Derbi 21. kola MAXtv Prve lige igra se u nedjelju od 15 sati u Gradskom vrtu, trećeplasirani Osijek dočekuje vodeću momčad prvenstva, Rijeku. Šanse svoje momčadi i zdravstveno stanje igrača na konferenciji za novinare prokomentirao je trener Osijeka Zoran Zekić.

"Matas i dalje nije u procesu treninga, mislim da će se uključiti idućega tjedna. Mladi Špoljarić je počeo trenirati i vjerujem da će nam uskoro biti na dispoziciji. I Perošević je osjetio određene tegobe, nije ništa ozbiljnije, ali je dobio kraću stanku pa ćemo vidjeti u kakvom će biti stanju idućih dana", prezentirao je medicinski karton Osijeka trener Zoran Zekić.

"Što se Rijeke tiče, ona nam je u fokusu bila tijekom cijelih priprema, posebice u posljednja dva tjedna. Znamo kako ćemo se formacijski postaviti u nedjelju, no ne bih još izlazio javno s imenima onih koji će započeti utakmicu jer imamo još neke aktivnosti koje moramo odraditi pa je prerano govoriti o startnoj jedanaestorici. Uostalom, imena su manje bitna, puno je važnije da svi koji istrče na teren u taktičkom pogledu ispunjavaju ono što smo radili cijelo vrijeme, pripremajući se za nastavak sezone", prenose službene stranice kluba.

Zekić kao trener nije pobijedio samo jednog protivnika, Rijeku: "To je protivnik kojega iznimno respektiram. I zbog dosadašnjih rezultata i zbog činjenice da jedino još Riječane, kao trener, nisam uspio pobijediti. Oni imaju odličnu momčad, izuzetnog trenera, trenutno zasigurno i najboljeg u Hrvatskoj, po svim mogućim pokazateljima. Imaju sve ono što treba imati lider Prvenstva. No, imamo i mi neke svoje adute. Ostali smo i našim navijačima i samima sebi veliki dužnici nakon onog susreta na Rujevici, kada smo sasvim zakazali. Tada nismo bili na razini derbija i nadam se da će to u nedjelju biti dijametralno suprotno, da ćemo biti puno uvjerljiviji, bolji i hrabriji, uvažavajući sve Rijekine vrline."

"Dobro smo radili, ozbiljno se pripremali i mislim da smo na dobrom tragu u smislu onoga kako bismo željeli izgledati na proljeće. Igramo kod kuće, naša publika ne voli kada stojimo iza lopte i čekamo svoju šansu, međutim, ne smijemo ni „podivljati“ na terenu. Posebno jer Rijeka zna igrati strpljivo, uz fantastičnu tranziciju iz obrane u napad", objasnio je Zekić.

Na pitanje gdje vidi šansu Osijeka protiv Rijeke Zekić je kazao: "Prije svega je to kompaktnost, kao i činjenica da je veći broj naših igrača u ovom našem zajedničkom procesu rada već godinu i pol dana. Nadalje, pripreme su nam donijele dosta dobrih stvari, a neki su nam igrači pokazali da mogu u kontinuitetu ponavljati dobre partije što je također vrlo bitno. I ono što cijelo vrijeme govorim – sada je zaista došao trenutak da igrači otpuste kočnice, da vjeruju u sebe i svoje mogućnosti. Jako sam znatiželjan kako će to izgledati već od nedjelje."

FOTO: NK-Osijek.hr

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!