Nogomet

Carrillo uoči Splita: "Krenut ćemo s dvojicom napadača, promjene tijekom susreta su moguće"

Mihaela Bradovski • subota, 18.02.2017.
Carrillo uoči Splita: "Krenut ćemo s dvojicom napadača, promjene tijekom susreta su moguće"
Foto: Bruno Karadža

Hajduk drugi dio sezone otvara susretom protiv Splita. Upravo Split presudio je Marijanu Pušniku kojeg je na klupi naslijedio Joan Carrillo, Španjolac koji danas vodi momčad s Poljuda...

"Najvažnije za dvoboj protiv Splita je da je momčad spremna za igru i za pobjedu. Respektiram Split, ali mi se pripremamo za pobjedu", istaknuo je Joan Carrillo uoči dvoboja gradskih rivala.

Split mu nije nepoznanica, studiozni Španjolac dobro je proučio protivnika i zna otkud mu prijete najveće opasnosti.

"Gledao sam više utakmica Splita. Sada imaju i novog trenera, ali to je momčad kojoj je osnovna ideja dobra obrana i kvalitetni prekidi. Imaju dosta dinamične i tehnički dobre igrače, igru će graditi kroz brzu tranziciju na što moramo dobro pripaziti."

Upravo Split bio je koban za Hajduk u Kupu, momčad pod vodstvom Vjekoslava Lokice slavila je nakon produžetaka, a Carrillo je gledao i taj dvoboj.

"Pratio sam tu utakmicu protiv Splita u Kupu gdje je Split odigrao vrlo inteligentno. U odnosu na taj susret većina igrača nam je na raspolaganju, izgubili smo tek dvojicu, ali došli su novi. Ljudi mi kažu kako Split ima velikih problema, ali ja te informacije nemam i nisu mi bitne. Meni i mojim igračima važno je jedino da smo izgubili taj susret 2:1 i pokušat ćemo im uzvratiti."

Što se same taktike tiče, Carrillo priprema više varijanti svjestan da je tijekom susreta sve moguće.

"Naš cilj je doći do pobjede. Pokušat ćemo napadati da bi to ostvarili, ali isto tako moramo i dobro braniti svoj gol. Imat ćemo i plan A i plan B, tijekom utakmice možda ćemo morati raditi korekciju nekih stvari kako bi na kraju uspjeli uzeti bodove. Tijekom utakmice sve je moguće, pripremamo se na jedan način za utakmicu, ali u njoj su moguće i ozljede, crveni kartoni stoga su moguće reakcije."

Sastav za ovaj dvoboj nije htio otkriti, ali je otkrio da će krenuti s dvojicom napadača.

"Cijenim posao novinara, ali želim prvo igračima priopćiti svoju odluku. Ideja je krenuti s dvojicom napadača, ali tijekom utakmice vidjet ćemo, možda već nakon pet minuta promijenimo formaciju, ne mogu znati. Broj napadača nije bitan, možeš igrati s četvoricom napadača, a da nisi ofenzivan, a možeš igrati bez napadača, a da stalno napadaš."

Što se tiče ciljeva do kraja sezone, Carrillo ide utakmicu po utakmicu.

"U drugi dio sezone ulazimo s jasnom idejom da moramo ići dan po dan, tjedan za tjedan uz cilj da dobijemo svaku sljedeću utakmicu. Ne razmišljam o konačnom plasmanu nego samo kako doći do pobjede u svakoj sljedećoj utakmici. Moramo se boriti da bi u svakoj utakmici uzeli sva tri boda, najvažnije je da pokažemo želju i ideju kako doći do pobjede."

Dvoboj protiv Splita na rasporedu je u nedjelju od 17 sati u Parku mladeži.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!