Košarka

Panathinaikos preko Arisa do šestog uzastopnog naslova u kupu

Petar Jenjić • subota, 18.02.2017.
Panathinaikos preko Arisa do šestog uzastopnog naslova u kupu
Foto: EPA

Košarkaši Panathinaikos pobjednici su Grčkog kupa po 18. put u klupskoj povijesti nakon što su u finalu bili bolji od momčadi Arisa rezultatom 68:59...

Šesti uzastopni i 18. ukupno naslov u nacionalnom kupu došao je u trofejne vitrine Panathinaikosa. U današnjem su finalu, čiji je početak bio odgođen jedan sat zbog viška suparničkih navijača od kojih su neki ušli u dvoranu i bez karte, svladali momčad Arisa 68:59 u dvorani "Nikos Galis".

Zanimljiv je i podatak da je Panathinaikos ovim naslovom nastavio lijepu tradiciju, naime od 1998. godine osvajaju barem jedan trofej po sezoni.

Panathinaikos je gotovo bez većih problema došao do naslova, iako konačan rezultat to možda i ne sugerira. Vodili su gotovo od samog početka utakmice i prednost nisu ispuštali. U 32. su minuti imali i +17 (54:37), međutim Aris je serijom 14:2 došao na samo pet koševa zaostatka (56:51) tri i pol minute prije kraja. Ipak, odlična igra u napadu "Zelenih" nije dopustila Arisu da dođe do preokreta i Panathinaikos je na kraju mogao slaviti.

Do pobjede ih je predvodio James Feldeine s 18 koševa (7/15 iz igre, slobodna bacanja 6/6) koji je proglašen i najkorisnijim igračem finala, dok je Nick Calathes dodao 15 koševa (6/10 iz igre, slobodna bacanja 2/3).

Aris je predvodio Will Cummings s 20 koševa (7/13 iz igre, slobodna bacanja 4/6).

Grčki kup, finale:
Panathinaikos - Aris 68:59

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!