Tenis

Karolina Pliškova u finalu Dohe nadigrala Wozniacki i stigla do osme titule u karijeri

Mihaela Bradovski • subota, 18.02.2017.
Karolina Pliškova u finalu Dohe nadigrala Wozniacki i stigla do osme titule u karijeri
Foto: EPA

Čehinja Karolina Pliškova pobjednica je WTA turnira u Dohi. U finalu je igrala protiv Caroline Wozniacki i upisala pobjedu 6:3, 6:4...

Dosta problema imali su organizatori WTA turnira u Dohi, cijelim tijekom turnira muku su mučili s kišom pa su tako bili prisiljeni odrađivati i dvostruki program pojedinih dana.

Finale je donijelo dvoboj između Karoline Pliškove i Caroline Wozniacki, a uspješnija je bila Čehinja koja je slavila u dva seta. Za to je trebala sat i 20 minuta i ovoj joj je druga titula ove sezone.

Do prve titule došla je početkom godine u Brisbaneu gdje je lakoćom u finalu nadigrala Alize Cornet uz samo tri izgubljena gema, a ovo joj je bilo prvo finale u Dohi i odmah je otišla do kraja.

Prvi set uzela je bez problema nakon što je odjurila do 4:0, Wozniacki je uspjela vratiti jedan izgubljeni servis, no ne i više od toga.

U drugom setu bitka se vodila do same završnice kada Pliškova kod 5:4 dolazi do 15:40 i odmah realizira prvu meč loptu za osvajanje titule.

"Odlično sam ušla u sezonu što mi je jako važno. Prošle godine napravila sam veliki iskorak, igrala sam i u finalu US Opena i sve me to napunilo samopouzdanjem", smatra Pliškova.

Wozniacki je kratko priznala da je protivnica jednostavno bila bolja. "Zaslužila je ovaj trofej, ali sljedeći put ću se osvetiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!