Košarka

Briljantni Llull i Dončić donijeli pobjedu Realu, odličan nastup Tomića u porazu Barcelone

Petar Jenjić • nedjelja, 19.02.2017.
Briljantni Llull i Dončić donijeli pobjedu Realu, odličan nastup Tomića u porazu Barcelone
Foto: EPA

Odigrani su sjajni polufinalnu susreti i u španjolskoj. Real Madrid je na krilima Luke Dončića i Sergija Llulla nakon produžetka pobijedio Baskoniju 103:99, dok je Valencia bila bolja od Barcelone 76:67 unatoč sjajnoj izvedbi Ante Tomića...

Jednu od najboljih košarkaških utakmica ove sezone mogli smo gledati u prvom polufinalu španjolskog kupa gdje je Real Madrid nakon produžetka bio bolji od Baskonije rezultatom 103:99. Fenomenalni Sergio Llull i mlada slovenska nada Luka Dončić u maniri "splash brothersa" predvodili su Madriđane do pobjede i prolaska u finale.

Trenutno vodeća momčad ACB lige na poluvremenu je imala devet koševa prednosti, ali je Baskonia odličnim nastavkom bila blizu pobjede, tri minute prije kraja imali su osam koševa prednosti (87:79). Realov stroj tricom je ponovno zagrijao Anthony Randolph, na njegove se poene nadovezao Llull sa svoja četiri kojim su smanjili na samo koš zaostatka (87:86) minutu prije kraja.

Na drugoj je strani Rodrigue Beaubois vratio prednost Baskonije na +3 (89:86), ali je Sergio Llull, jedan od najboljih "clutch" igrača današnje košarke, tricom poravnao rezultat i izborio produžetak. Momentum na svojoj strani Lasovi igrači nisu propustili, u dodatnih su pet minuta napravili razliku i minutu prije kraja imali +6 (102:96) što je bilo dovoljno za pobjedu.

Real su do pobjede s po 23 poena predvodili Luka Dončić (7/9 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 3/5) i Sergio Llull (6/10 za dva, 2/7 za tricu, slobodna bacanja 5/6), dok je Anthony Randolph dodao 20 koševa (7/10 iz igre, slobodna bacanja 3/4).

Najučinkovitiji je kod Baskonije bio Rodrigue Beaubois s 27 poena (6/8 za dva, 5/8 za tricu, slobodna bacanja 0/1).

Barcelona je polufinalni susret s Valencijom odigrala bez Brada Olesona i Stratosa Perperogloua u sastavu i u konačnici upisala poraz. Valencia je bila bolja rezultatom 76:67 i prošla u prvo finale još od 2013. godine kada ih je u pohodu do naslova spriječila upravo katalonska momčad koju večeras niti sjajno izdanje Ante Tomića nije izvuklo poraza.

Barcelona je odigrala puno bolje prvo poluvrijeme, u 15. minuti imala i 11 koševa prednosti (33:22), ali u konačnici nedovoljno. Ključnim se pokazala treća četvrtina koju je Valencia dobila s visokih 30:13 i iako je imala tek osam koševa prednosti na ulasku u posljednjih deset minuta (51:59), Barcelona nije reagirala na pravi način. Kontrast između količine energije i truda koju ove dvije momčadi pokazuju bio je očit i Valencia je zasluženo došla do pobjede.

Fernando San Emeterio bio je najbolji kod Valencije sa 16 poena (6/10 iz igre, slobodna bacanja 2/2), Bojan Dubljević je ubacio 13 koševa (5/11 iz igre, slobodna bacanja 2/2).

Ante Tomić predvodio je momčad Barcelone sa 17 poena (6/8 za dva, slobodna bacanja 5/5), 15 skokova i tri asistencije za 31 minutu provedenu na parketu.

Finale je na rasporedu u nedjelju s početkom u 18:30 sati.

Španjolski kup, polufinale:
Real Madrid - Baskonia 103:99 (nakon produžetka)
Valencia - Barcelona 76:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!