Košarka

Bamberg svladao Bayern i uzeo njemački kup uz pet poena Radoševića

Petar Jenjić • nedjelja, 19.02.2017.
Bamberg svladao Bayern i uzeo njemački kup uz pet poena Radoševića
Foto: EPA

Košarkaši Bamberga osvajači su njemačkog kupa prvi puta nakon 2012. godine. Danas su u finalu bili boli od Bayerna rezultatom 74:71 čime su im nanijeli prvi poraz u 2017. godini. U susretu za treće mjesto Alba je bila bolja od Ludwigsburga...

Prvi puta nakon 2012. godine košarkaši Bamberga osvojili su nacionalni kup, u finalu su svladali Bayern München rezultatom 74:71 i nanijeli im prvi poraz u 2017. godini. Trinchierijeva momčad tako nastavlja sa sjajnim igrama u domaćim natjecanjima.

Momčadi su od prve sekunde krenule vrlo agresivno i u visokoj brzini, iako se nijedna nije posebno odvajala. U samoj završnici prve četvrtine Janis Strelnieks tricom je donio prednost Bambergu 24:21 što je bio i konačan rezultat prvih deset minuta.

Bamberg je i u drugoj četvrtini nastavio s jako dobrom igrom i redovito je pronalazio rupe u obrani Đorđevićeve momčadi, najviše je koristi od toga imao Daniel Theis s nekoliko lijepih zakucavanja. Na poluvremenu su vodili s devet razlike (45:46).

Bavarci se nisu predavali, nakon trice Danila Barthela došli su na samo -3 (46:49), međutim Bamberg ponovno uzvraća energičnom igrom i vraća se na malo osjetniju prednost (55:48) uoči posljednjih deset minuta.

Anton Gavel, nekadašnji igrač Bamberga, vratio je Bavarce na minimalan zaostatak (56:57) šest minuta prije kraja. Rezultat je bio u egalu do same završnice, Nicolo Melli donio je s linije slobodnih bacanja Bambergu tri poena prednosti (72:69) 24 sekunde prije kraja. Na drugoj strani uzvraća Nick Johnson i ponovno smanjuje na minimalan zaostatak, zatim isti igrač dobije priliku donijeti pobjedu svojoj momčadi, nakon što je loptu izgubio Darius Miller, ali ga je blokirao Melli i tu je priči bio kraj.

Do pobjede ih je predvodio Fabien Causeur s 18 koševa (7/14 iz igre, slobodna bacanja 2/2), dok je Daniel Theis dodao 17 poena (5/9 iz igre, slobodna bacanja 7/7) i deset skokova. Leon Radošević zaključio je susret s pet koševa (2/2 za dva, slobodna bacanja 1/2) i tri skoka.

Najbolji je kod Bavaraca bio Nick Johnson s 13 koševa (3/14 iz igre, slobodna bacanja 6/6).

U ranije odigranoj utakmici, onoj za treće mjesto, do pobjede je došla berlinska Alba protiv Ludwigsburga 84:70. Nakon prilično izjednačenog prvog poluvremena, Alba odličnom trećom četvrtinom stvara razliku i mirno privodi utakmicu prema kraju.

Do pobjede su ih predvodili Carl English sa 17 koševa (1/4 za dva, 4/8 za tricu, slobodna bacanja 3/3) i šest skokova i Engin Atsür s 15 poena (4/6 iz igre, slobodna bacanja 4/4).

Jedini je dvoznamenkast kod Ludwigsburga bio Drew Crawford s deset koševa (3/6 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 4/4).

Njemački kup, finale:
Bamberg - Bayern München 74:71

Njemački kup, utakmica za treće mjesto:
Alba Berlin - Ludwigsburg 84:70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!