Košarka

Realu četvrti uzastopni naslov u španjolskom kupu

Petar Jenjić • nedjelja, 19.02.2017.
Realu četvrti uzastopni naslov u španjolskom kupu
Foto: EPA

Četvrti uzastopni naslov u kupu Španjolske osvojili su košarkaši Real Madrida. U finalnoj su utakmici svladali Valenciju rezultatom 97:95 predvođeni ponovno odličnim Sergiom Llullom...

Košarkaši Real Madrida nepobjedivi su, barem što se tiče nacionalnog kupa. Momčad Pabla Lasa danas je u vrlo efikasnoj utakmici bila bolja od Valencije rezultatom 97:95 i došla do četvrtog uzastopnog naslova u ovom natjecanju, ukupno 27. u klupskoj povijesti.

Utakmicu u kojoj smo mogli vidjeti ukupno 23 postignute trice bolje je počela madridska momčad koja je prvu četvrtinu zaključila sa šest koševa prednosti (22:16). Nakon poena Jayceeja Carrolla došli su do okruglih +10 u 17. minuti utakmice (43:33), međutim Valencia je odigrala odličnu završnicu prvog poluvremena i nakon ubačaja Fernanda San Emeterija sa zvukom sirene došla do dva koša zaostatka (45:47).

Momčad Pedra Martineza bila je u nekoliko navrata vrlo blizu u trećoj četvrtini, ali nije uspjela doći do prednosti. Dubljevićevom tricom došli su do izjednačenja u završnici treće četvrtine, ali je Sergio Llull tricom donio Madriđanima prednost uoči posljednjih deset minuta (74:71).

Šest minuta prije kraja Real je imao šest koševa prednosti, ali je Sam Van Rossom vratio Valenciju na samo poen zaostatka (81:82). Ipak, branitelji naslova uspjeli su sačuvati prednost, na ulasku u posljednju minutu su imali šest koševa viška. Dubljević smanjuje na tri koša zaostatka 20 sekundi prije kraja, međutim na drugoj je strani s linije slobodnih bacanja miran Llull, pogađa oba za +5 (97:92) i donosi Madriđanima novi trofej. Do kraja utakmice je San Emeterio tricom ublažio poraz.

Sergio Llull zaključio je susret s 22 poena (4/7 za dva, 4/10 za tricu, slobodna bacanja 2/2), dok je Anthony Randolph dodao 20 koševa (7/8 za dva, 2/4 za tricu) i sedam skokova.

Najučinkovitiji je kod Valencije bio Bojan Dubljević s 28 koševa (11/16 iz igre, slobodna bacanja 5/7). Fernando San Emeterio je dodao 17 poena (6/11 iz igre, slobodna bacanja 2/2).

Španjolski kup, finale:
Real Madrid - Valencia 97:95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!