Nogomet

Ivković: “Odluka je došla preko noći, nitko je nije očekivao, niti je bilo ikakve najave, nekog ultimatuma"

Nikola Raič • utorak, 21.02.2017.
Ivković: “Odluka je došla preko noći, nitko je nije očekivao, niti je bilo ikakve najave, nekog ultimatuma"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je dobio priliku karijere u Al Faisalyju, Tomislav Ivković iznenadno je ostao bez posla. Kako i sam tvrdi, odluka je donesena neočekivano i brzo...

Podsjetimo, Tomislav Ivković je u Saudijsku Arabiju došao kako bi Al Faisaly spasio od ispadanja i taj posao je radio solidno. U 11 utakmica upisao je 10 bodova i pobjedu nad glavnim konkurentom za ispadanje te svoju momčad dignuo izvan zone za ispadanje. No, vlasnicima kluba to nije bilo dovoljno i na klupi ga ga zamijenio Giovanni Solinas.

Ivković u razgovoru za Sportske novosti ne skriva iznenađenje ovom odlukom kluba: “Odluka je došla preko noći. Nitko nije očekivao, niti je bilo ikakve najave, nekog ultimatuma. Jednostavno su mi ljudi iz kluba rekli da nisam više trener.”

”Imali smo čitavo vrijeme podršku, od navijača do medija, a otkaz smo dobili nakon remija s Al Raedom (1:1). To je momčad koja je bolja od nas i koju smo nadigrali, ali smo sami sebi zabili gol. Međutim, tako je to ovdje, znali smo kad smo dolazili moji suradnici i ja da možemo tu ostati tjedan, mjesec, godinu. Nikad ne znaš što te čeka. Obrazloženje otkaza je da nismo igrali kako treba. ‘Zašto je ovaj lijevi igrao desno, ovaj vezni malo iza…’ Ma, nema veze, sve to ide u opis posla, bez obzira na otkaz bilo je to jedno veliko iskustvo, i životno i nogometno”, prenosi Ivković dojmove iz avanture s Bliskog Istoka.

Naravno, povratkom u Hrvatsku, postavlja se pitanje o budućnosti Ivkovića, a on odbacuje mogućnost povratka u Lokomotivu: ”A ne, neću u Lokomotivu, uostalom, ona ima svog trenera. Do kraja sezone ću odmarati, gledati i nadati se novom angažmanu na Bliskom Istoku. Iako nikad ne znaš što te čeka, uvjeti su ovdje odlični, to je poseban izazov.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!