Tenis

Borna Ćorić lakoćom svladao Kolumbijca za prolaz u drugo kolo u Delray Beachu

Branimir Korać • utorak, 21.02.2017.
Borna Ćorić lakoćom svladao Kolumbijca za prolaz u drugo kolo u Delray Beachu
Foto: EPA

Borna Ćorić nije imao problema na startu turnira u Delray Beachu. Za prolaz u drugo kolo trebao je samo 70 minuta, a protivnik mu je bio Santiago Giraldo...

Borna Ćorić polako hvata formu. U Rotterdamu prošlog tjedna svladao je Karena Hačanova da bi nakon toga odigrao dobar meč protiv Marina Čilića, a u Delray Beachu bio je bolji od Santiaga Giralda u dva seta.

I u prošlom međusobnom dvoboju sastali su se na američkom turniru, igrali su u Winston Salemu prije godinu i pol gdje je Borna teže došao do pobjede izgubivši jedan set.

Ovdje Giraldo nije imao šanse, Ćorić je bio bolji od početka meča i na kraju je lakoćom slavio sa 6:2, 6:3 potpuno deklasiravši 103. igrača svijeta.

Giraldo je u prvom setu izdržao do njegove sredine, kod 2:2 Ćorić je spasio jednu break loptu nakon čega je dva puta zaredom oduzeo servi protivniku i uzeo set sa 6:2.

U drugom setu Ćorić je odmah u drugom gemu ispustio 0:40, dva gema kasnije ipak je bio mirniji te je došao do prednosti koju je rutinski održao u nastavku meča i na kraju upisao pobjedu.

Giraldo je prije dvije i pol godine bio među 30 najboljih igrača svijeta, u 2015. godini pobjeđivao je i Marina Čilića i Keija Nishikorija, ali već neko vrijeme nije u tako dobroj formi.

U drugom kolu Borna će igrati protiv prvog nositelja Miloša Raonića koji je u prvom kolu svladao kvalifikanta Tima Smyczeka. Ćorić i Raonić još se nisu susretali.

ATP Delray Beach, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Santiago Giraldo (Kolumbija) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.02.2017. u 08:37
    Super Borna Coric, glatka pobjeda :) Bellucci izbacio Nishikorija u prvom kolu, hehe, danas je red na Raonica ;) Ajmo, ajmo, daj sve od sebe. SRETNO :)
    Obrisan korisnik