Tenis

Thomaz Bellucci šokirao Nishikorija u Riju, Mahut zaustavio Alexandera Zvereva

Branimir Korać • srijeda, 22.02.2017.
Thomaz Bellucci šokirao Nishikorija u Riju, Mahut zaustavio Alexandera Zvereva
Foto: EPA

Tri ATP turnira igraju se ovog tjedna, a privode se susreti prvog kola. U drugom kolu neće biti prvog nositelja Rija Keija Nishikorija koji je upisao neočekivani poraz...

Argentinski junak iz Davis Cupa Federico Delbonis dobro je krenuo na turniru u Rio de Janeiru. Na startu je igrao protiv sedmog nositelja Paola Lorenzija kojeg je svladao nakon dva sata i 15 minuta igre s 4:6, 6:1, 6:4. Lorenzi je u trećem setu prvo u drugom gemu propustio 15:40, a zatim u četvrtom gemu 0:40 da bi nakon toga izgubio servis i nije se vratio u meč. Talijan je imao realizaciju break lopti tek 1/14 dok je Delbonis bio ubojit s 3/5.

Vrlo uvjerljiv bio je Albert Ramos koji je pregazio Stephanea Roberta uz samo dva izgubljena gema. Ramos je apsolutno dominirao, Robert je previše griješio i susret je otišao u očekivanom smjeru. I prošle godine u Parizu Ramos je bio vrlo uvjerljiv i izgubio je samo pet gemova.

Rutinski je posao odradio Pablo Carreno Busta koji je potrošio samo sat vremena u dvoboju protiv domaćeg igrača s pozivnicom Joaa Souze. Carreno Busta slavio je s glatkih 6:3, 6:2 protiv igrača koji ga je svladao prije dvije godine na zemlji u Sao Paulu.

U argentinskom dvoboju dvojice klasičnih zemljaša Horacio Zeballos nadigrao je Carlosa Berlocqa i svladao ga je s glatkih 6:2, 6:3. Zeballosu je ovo tek druga pobjeda ove godine nakon što je u prvom kolu Dohe svladao Floriana Mayera.

Za najveće iznenađenje prvog kola u Riju pobrinuo se Thomaz Bellucci koji je sa 6:4, 6:3 eliminirao prvog nositelja, petog igrača svijeta Keija Nishikorija. Nishikori je glatko izgubio, četiri puta je gubio početni udarac dok je u samo jednom gemu pritisnuo Brazilca i došao do breaka koji mu je kasnije malo značio.

Nakon što je u nedjelju osvojio turnir u Buenos Airesu, Aleksandr Dolgopolov napunio se samopouzdanjem i odlično krenuo i u Riju. Tu je startao protiv šestog nositelja Davida Ferrera i svladao ga s dva puta po 6:4. I prošle godine na zemlji u Acapulcu Ukrajinac je također bio uvjerljiv i nadigrao španjolskog veterana.

Prvi nastup na zemljanoj podlozi ove sezone dobro je prošao za Dominica Thiema. Protiv Janka Tipsarevića stigao je do pobjede u dva seta nakon više od sat i pol borbe. Nijanse su bile na strani Austrijanca koji ih je znao i iskoristiti.

Na turniru u Marseilleu dobru formu potvrdio je Aljaž Bedene koji je svladao u tri seta Paul-Henrija Mathieua. Nakon problema prošle sezone, Bedene je puno bolje ušao u 2017. godinu i igra odličan tenis što je osjetio i Mathieu.

Kvalifikant Serhij Stahovskij iz Ukrajine bez problema svladao je Čeha Jirija Veselog. Čeh se ne može pohvaliti formom ove sezone, upisao je već neke poraze koje nije trebao, a Stahovskij se polako diže i napokon je uspio povezati nekoliko pobjeda.

Richard Gasquet nije imao lagan posao protiv Robina Haasea. Slavio je nakon dosta problema u tri seta, a Nizozemac je imao set i break prednosti. Ipak, Gasquet je potvrdio kvalitetu i okrenuo meč na svoju stranu.

Mladi Nijemac Alexander Zverev suočava se s oscilacijama, što je i očekivano s obzirom na godine. U Marseilleu je izgubio od Nicolasa Mahuta koji je bio bolji u dva tie-breaka. U drugom setu Zverev je propustio set loptu, tu se Mahut izvukao i zatim odnio pobjedu u 13. igri.

Prije dva tjedna u Montpellieru Dustin Brown nadigrao je Guillerma Garciju Lopeza, a u Delray Beachu Španjolac je uzvratio. Bio je još uvjerljiviji, upisao je glatku pobjedu s dva puta po 6:3.

Možda je Bernard Tomić puno bolje plasiran na ATP ljestvici, ali njegova loša i odlična forma Stevea Darcisa nisu ga stavili u status favorita. Belgijac je pokazao i zašto te je upisao pobjedu u tri seta nakon što je izgubio prvi sa 6:3. U trećem setu Tomić je poveo s 4:1 i nakon toga izgubio pet gemova u nizu.

Problema nije bilo za prvog nositelja Miloša Raonića koji je rutinski svladao Tima Smyczeka i u drugom kolu igrat će protiv Borne Ćorića. Raonić je odigrao dobar meč i ispustio je samo pet gemova u cijelom dvoboju.

Rio Open, zemlja, prvo kolo:
Thiago Monteiro (Brazil) - Gastao Elias (Portugal) 2:6, 7:6(4), 6:4
Fabio Fognini (Italija) - Tommy Robredo (Španjolska) 6:2, 6:4
Federico Delbonis (Argentina) - Paolo Lorenzi (Italija, 7) 4:6, 6:1, 6:4
Albert Ramos (Španjolska, 5) - Stephane Robert (Francuska) 6:2, 6:0
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 4) - Joao Souza (Brazil, WC) 6:3, 6:2
Horacio Zeballos (Argentina) - Carlos Berlocq (Argentina) 6:2, 6:3
Thomaz Bellucci (Brazil) - Kei Nishikori (Japan, 1) 6:4, 6:3
Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina) - David Ferrer (Španjolska, 6) 6:4, 6:4
Victor Estrella (Dominikanska Republika, LL) - Guido Pella (Argentina) 6:2, 7:5
Dominic Thiem (Austrija, 2) - Janko Tipsarević (Srbija, WC) 6:4, 7:5

Open 13 Marseille, dvorana, prvo kolo:
Jan-Lennard Struff (Njemačka) - Jeremy Chardy (Francuska) 6:3, 7:5
Ilja Marčenko (Ukrajina) - Andrej Rubljev (Rusija, Q) 6:1, 7:6(6)
Aljaž Bedene (Velika Britanija) - Paul-Henri Mathieu (Francuska) 3:6, 6:1, 6:4
Norbert Gombos (Slovačka, Q) - Evgenij Donskoj (Rusija, Q) 6:1, 6:1
Julien Benneteau (Francuska, WC) - Denis Šapovalov (Kanada, WC) 7:5, 6:4
Serhij Stahovskij (Ukrajina, Q) - Jiri Vesely (Češka) 6:2, 6:4
Richard Gasquet (Francuska, 6) - Robin Haase (Nizozemska) 6:7(5), 6:3, 6:2
Nicolas Mahut (Francuska) - Alexander Zverev (Njemačka, 5) 7:6(5), 7:6(5)

Delray Beach Open, hard, prvo kolo:
Guillermo Garcia-Lopez (Španjolska) - Dustin Brown (Njemačka) 6:3, 6:3
Damir Džumhur (BiH) - Konstantin Kravčuk (Rusija) 6:3, 6:4
Steve Darcis (Belgija, Q) - Bernard Tomić (Australija, 6) 3:6, 6:1, 6:4
Miloš Raonić (Kanada, 1) - Tim Smyczek (SAD, Q) 6:1, 6:4
Jared Donaldson (SAD) - Mihail Kukuškin (Kazahstan) 7:6(5), 3:6, 6:3
Steve Johnson (SAD, 5) - Stefan Kozlov (SAD, WC) 6:1, 6:4
Nikoloz Basilašvili (Gruzija) - Tommy Haas (Njemačka) 6:7(4), 7:6(8), 6:2

Open 13 Marseille, dvorana, prvo kolo parova:
Maxime Chazal/David Guez - Malek Jaziri/Antonio Šančić 6:7(3), 6:4, 10:6
Mate Pavić/Alexander Peya (2) - Ken Skupski/Neal Skupski 6:2, 6:3

Challenger Bergamo, prvo kolo, hard:
Dino Marcan/Tristan Weissborn - Laslo Đere/Ilija Vučić 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Duje7722.02.2017. u 20:04
    Potato, patato.
    Duje77
  • Dario_SNet22.02.2017. u 12:03
    Nisi valjda zaključio da mi ne znamo da je Fognini na slici? Nije da naš foto servis ima 100 slika iz Rio de Janeira pa da možemo birati.
    Dario_SNet
  • rios22.02.2017. u 08:32
    Bellucci iznenadio, a Fognini na slici...
    rios