Zimski sportovi

Pet bodova Toewsa u pobjedi Chicaga protiv Minnesote

HINA • srijeda, 22.02.2017.
Pet bodova Toewsa u pobjedi Chicaga protiv Minnesote

Aktualni NHL prvaci, hokejaši Pittsburgh Penguinsa prekinuli su niz od dva poraza 3:1 slavljem na gostovanju kod Carolina Hurricanesa, a junak pobjede bio je njihov kapetan Sidney Crosby koji je bio strijelac pogotka za vodstvo od 2:1 krajem druge trećine.

Nakon prvih 20 minuta rezultat je bio 1:1, Scott Wilson (2:15) je doveo goste u vodstvo, ali je Jeff Skinner (8:00) vrlo brzo uspio poravnati. Ključni trenutak dogodio se tri i pol minute prije kraja drugog dijela kada je Crosby (36:21) pred vratima domaćih skrenuo udarac Phila Kessela s plave linije i prevario Cama Warda na vratima. To je bio 33. ovosezonski pogodak Crosbyja koji je vodeći strijelac lige. Pobjedu Pensa potvrdio je Jevgenij Malkin (49:41) sredinom treće trećine.

Pittsburgh je s 82 osvojena boda iz 59 utakmica i dalje drugi u skupini Metropolitan i čitavoj Istočnoj konferenciji, s tri boda manje i utakmicom više od vodećih Washington Capitalsa, dok je Carolina na dnu Metropolitana s 56 bodova iz isto toliko dvoboja.

Sjajnu je večer imao kapetan Chicago Blackhawksa Jonathan Toews koji je sudjelovao u svih pet golova svoje momčadi koja je s 5:3 kao gost slavila protiv Minnesota Wilda. Toews (20:58, 48:23, 58:58) je postigao tri gola i asistirao za preostala dva. On se prvo odlično snašao pred vratima domaćih za prvi gol na utakmici u prvoj minuti druge trećine, a nakon što je Mikael Granlund (24:20) poravnao za Wild, Toews se pretvorio u dodavača, a njegove su asistencije u golove za Chicago pretvorili Richard Panik (25:01) i Nick Schmaltz (40:33). Kapetan domaćih Zach Parise (46:41) smanjio je na 3:2 samo da bi Toews nešto više od minute i pol potom vratio gostima prednost od dva gola. Granlund (53:09) je svojim drugim golom na utakmici smanjio na 4:3, ali je Toews pogotkom u praznu mrežu odlučio pobjednika i okrunio svoju iznimnu predstavu.

Bila je ovo već osma uzastopna gostujuća Chicaga što je novi klupski rekord, a s nova dva boda smanjio je zaostatak za vodećom Minnesotom na vrhu skupine Central i Zapadne konferencije. No, Minnesota i dalje ima solidnu prednost, s 84 boda iz 59 utakmica, dok Chicago ima pet bodova manje i utakmicu više odigranu.

Vrlo je zanimljivo bilo u Madison Square Gardenu gdje su Montreal Canadiensi svladali domaće New York Rangerse s 3:2 boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Gosti iz Kanade su tako ostvarili prvu pobjedu pod novim trenerom Claudeom Julienom koji je prošloga tjedna zamijenio Michela Therriena u njegovom drugom pojavljivanju na klupi. Montreal je dva puta vodio golovima Andrewa Shawa (3:55) i Sheae Webera (21:42), ali domaći su oba puta vrlo brzo odgovarali preko Oscara Lindberga (10:03) i Ricka Nasha (29:26) da bi u drugoj polovici utakmice briljirali Henrik Lundqvist na jednom, odnosno Carey Price na drugom golu. Za odluku o pobjedniku bilo je potrebno čak šest serija kaznenih udaraca, a na kraju su sretniji bili gosti.

Montreal je s ova dva boda zadržao prvo mjesto u skupini Atlantic sa 72 boda iz 60 utakmica, dva manje uz dvije utakmice manje imaju drugi Ottawa Senatorsi. Rangersi su, pak, četvrti u Metropolitanu sa 78 bodova iz 59 utakmica.

Rezultati:
Toronto - Winnipeg 5:4 (produžetak)
Detroit - NY Islanders 1:3
Tampa Bay - Edmonton 4:1
Colorado - Los Angeles 1:2
Nashville - Calgary 5:6 (produžetak)
Minnesota - Chicago 3:5
New Jersey - Ottawa 1:2
NY Rangers - Montreal 2:3 (kazneni udarci)
Carolina - Pittsburgh 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!