Rukomet

Izvrstan nastup Šime Ivića u pobjedi Wisle u derbiju

Branimir Korać • četvrtak, 23.02.2017.
Izvrstan nastup Šime Ivića u pobjedi Wisle u derbiju
Foto: EPA

Wisla i Kielce nastavljaju s pobjedama u poljskom prvenstvu, a u 19. kolu teži posao imala je Wisla koja je gostovala kod dobrog Azotyja...

Derbi 19. kola poljskog prvenstva odigran je u Pulawyju gdje je domaći Azoty ugostio Wislu. Odličan dvoboj završen je pobjedom Wisle koju je predvodio Šime Ivić.

Azotyju je ovo tek treći ovosezonski poraz, ali bez obzira na njega, jednako kao i Wisla već je osigurao nastup u četvrtfinalu doigravanja. Ovdje je pao u drugom poluvremenu kada je na naplatu došla širina kadra gostiju.

Na poluvremenu je domaćin imao vodstvo 14:13, ali vrlo brzo u drugom dijelu Wisla je preuzela vodstvo i do kraja susreta rutinski održavala prednost te na kraju slavila 29:25.

Wislu je predvodio Šime Ivić sa sedam golova iz devet pokušaja dok Lovro Mihić nije bio među strijelcima. Kod domaćina Krzysztof Lyzwa postigao je šest golova, a po pet su dodali Jan Sobol i Rafal Przybylski.

Lakši posao imalo je Kielce koje je gostovalo kod Gwardije i lako slavilo s 34:24. Kielce je tako nastavilo seriju dobrih rezultata u prvenstvu i na neki način se napunilo samopouzdanjem nakon šokantnog poraza u Celju.

Ovdje nije bilo nikakve dvojbe, gosti su mirno stvarali prednost i tako ostali i dalje jedina momčad u ligi koja još uvijek nije upisala nijedan poraz.

U pobjedničkom sastavu Darko Đukić postigao je osam golova, Branko Vujović šest, a Manuel Štrlek tri. Filip Ivić dodao je pet obrana. Kod domaćina Mateusz Morawski postigao je pet pogodaka.

Poljsko prvenstvo, 19. kolo:
Azoty Pulawy - Orlen Wisla Plock 25:29
Gwardia Opole - Vive Tauron Kielce 24:34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!