Nogomet

VIDEO: Olympiakos slavio na paklenom gostovanju i osigurao nastup u osmini finala Europske lige

Luka Medić • četvrtak, 23.02.2017.
VIDEO: Olympiakos slavio na paklenom gostovanju i osigurao nastup u osmini finala Europske lige
Foto: EPA

Nogometaši Olympiakosa prošli su u osminu finala Europske lige pobjedom na teškom gostovanju kod turskog Osmanlispora. Grci su slavili s velikih 3:0, a sva tri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu...

Dvoboji između grčkih i turskih klubova uvijek su više od nogometa. U uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europske lige Osmanlispor je u Ankari ugostio grčki Olympiakos. Nakon što su u Pireju odigrali utakmicu bez pogodaka, grčki klub je u turskoj prijestolnici slavio s 3:0 i tako prošao u sljedeću fazu.

Prvi dio susreta pripao je domaćem sastavu. Osmanlispor je imao veći posjed lopte od Olympiakosa, a Turci su uputili i više udaraca od svojih protivnika, no prvu priliku na susretu stvorio je gostujući sastav na samome početku susreta, ali da Costa nije bio precizan. Njegov udarac glavom otišao je preko protivničkih vrata.

Nakon početnog grča bude se i domaćini. U narednim minutama Osmanlispor je stvorio nekoliko izglednih prilika. U tom razdoblju domaćini su uputili jedini udarac u okvir gola u prvom dijelu, Regattin se lijepo oslobodio čuvara i pucao je prema vratima grčkog sastava, no Leali je bio točno po sredini vrata i bez problema brani taj pokušaj. Nekoliko minuta kasnije Bifouma je primio jednu loptu i krenuo je prema vratima Olympiakosa, no spetljao se u ključnom trenutku i njegov blokirala je gostujuća obrana. Do kraja poluvremena nijedna momčadi nije ozbiljno zaprijetila protivniku, bilo je nekoliko pokušaja na obje strane koje su završavale preko ili pored vrata pa se na odmor otišlo s 0:0.

Odmah na startu drugog poluvremena Olympiakos je došao do vodstva. Gosti su izveli korner, u središtu kaznenog prostora najviše skače Botia koji je prebacio loptu na drugu stativu, gdje se sam i neometan nalazio Ansarifard, a napadač grčkog kluba jakim udarcem matira vratara domaćih Karcemarskasa.

U naredim minutama Grci su mogli povećati svoju prednost, no pokušaj Elyounoussija brani Karcemarskas. Kao i u prvom dijelu susreta igrači Osmanlispora bude se nakon desetak minuta igre u nastavku te su pokušavali doći do pogotka koji bi ih ostavio u igri. U 55. minuti Regattin je imao priliku za ijednačenje, primio je loptu na 15-ak metara od gola, pucao je dosta iz kosa i njegov udarac brani Leali.

Nekoliko minuta kasnije domaćini su propustili najveću priliku na susretu, u izglednoj prilici bio je Ndiaye, izbjegao je zaleđe i primio je točan pas, ali kada je došao pred Lealija nije reagirao najbolje i udarac je završio pored gola.

U 70. minuti utakmica je riješena. Dok su domaćini pokušavali doći do pogotka, Grci su oduzeli jednu loptu i krenuli prema nepostavljenoj obrani Osmanlispora. Androutsos je s loptom kroz sredinu ušao u kazneni prostor i ubacio u peterac, sve to u je Elyounoussi te glavom sprema loptu u nebranjenu mrežu.

Točku na i u posljednjim trenutcima susreta svojim drugim pogotkom postavio je Ansarifard. Seba je pucao s vrha šesnaesterca, Karcemarskas to brani, ali odbija loptu do iranskog napadača koji glavom postiže pogodak za veliko slavlje Grka u samom srcu Turske.

Olympiakos se tako u osmini finala produžio Manchester Unitedu, ruskom Krasnodaru i njemačkom Schalkeu koji su jučer osigurali sljedeću ovog europskog natjecanja. Nakon jučerašnjeg ispadanja Fenerbahčea, turski nogomet ostao je na samo jednom predstavniku, Besiktasu, koji je praktički osigurao sljedeću fazu natjecanja pošto je u prvoj utakmici slavio u Izraelu nad Beer Shevom 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!