Nogomet

VIDEO: Ciprani šokirali Athletic Bilbao, Anderlecht u 90. minuti izbacio Zenit

Mihaela Bradovski • četvrtak, 23.02.2017.
VIDEO: Ciprani šokirali Athletic Bilbao, Anderlecht u 90. minuti izbacio Zenit
Foto: EPA

Još pet utakmica šesnaestine finala Europske lige je iza nas, a najveće iznenađenje kreirao je ciparski Apoel koji je eliminirao Athletic Bilbao...

Ajax prolazi dalje nakon što je u uzvratu u Amsterdamu bio bolji od Legije s 1:0. U Varšavi nije bilo pogodaka i samo jedan bio je potreban za prolaz.

U uzvratu je Ajax dominirao i bio bolji protivnik, a pobjednički pogodak postigao je u 49. minuti kada je Malarz obranio pokušaj Younesa, ali lopta je došla do Nicka Viergevera koji iz blizine pogađa mrežu.

I ranije je Ajax mogao do prednosti, već u 20. minuti Hakim Ziyech dobro je pucao, ali lopta je pogodila vratnicu. Legia je pokušala doći do poravnanja u drugom dijelu, međutim nije uspjela stvoriti snažniji pritisak i staviti domaćina u probleme.

Apoel iz Nikozije kreirao je najveće iznenađenje izbacivanjem Athletic Bilbaa. Baski su slavili u prvom susretu na svom travnjaku s tijesnih 3:2 da bi u uzvratu izgubili s 2:0 iako su zadnjih 25 minuta imali i igrača više.

Samo deset minuta igre u drugom dijelu bilo je dovoljno domaćinu da osigura prolaz. Prvo je u 46. minuti Pieros Soteriou zabio za vodstvo domaćina da bi u 54. minuti dosuđen kazneni udarac koji Giannis Gianniotas pretvara u 2:0.

Athleticu su za prolaz sada trebala barem dva pogotka, no nije došao niti do jednog. Od 65. minute domaćin je igrao bez isključenog Soterioua, gosti su pritiskali, ali ostalo je 2:0 i Ciprani idu dalje.

Roma je unatoč porazu u Rimu od Villarreala prošla dalje. Sve je riješila u Španjolskoj gdje je slavila s 4:0 i na svom stadionu imala je samo odrađivanje posla.

Španjolci su odlično otvorili utakmicu i odmah zaprijetili preko Roberta Soriana koji gađa gredu, ali u 15. minuti uspješniji je bio Rafael Borre.

Nakon ubačaja s desne strane Thomas Vermaelen loše je pokušao smiriti loptu, samo ju je ostavio za Borrea koji iz blizine zabija za vodstvo.

I u nastavku susreta gosti su bili dosta opasniji, stvarali su prilike, ali više nisu uspjeli svladati Alissona i Roma je unatoč minimalnom porazu prošla dalje.

Matej Mitrović zbog ozljede je propustio uzvratni dvoboj protiv Hapoela Beer Sheve, no on nije donio neku posebnu neizvjesnost, Bešiktaš je i drugi put slavio. U Izraelu je bilo 3:1, a u Istanbulu dovoljnih 2:1.

Vincent Aboubakar doveo je domaćina u vodstvo već u 17. minuti i to lijepim udarcem nakon odbijene lopte pred golom Hapoela.

Sredinom drugog dijela Hapoel se probudio, Anthony Nwakaeme poravnao je na 1:1 da bi odmah nakon toga priliku propustio Ovidiu Hoban poslije čega je domaćin iskontrolirao dvoboj. U završnici Cenk Tosun postavio je konačnih 2:1.

Najviše drame bilo je u St. Peterburgu gdje je Zenit imao 3:0, držao prolaz u rukama, ali u 90. minuti Anderlecht je stigao do smanjenja i ujedno pogotka koji mu nakon pobjede u Bruxellesu 2:0 donosi prolaz.

Uz dva gola Giuliana te jedan Artema Dzjube Zenit je imao vodstvo 3:0, sve do završnice kada Thelin glavom s pet metara šalje loptu u mrežu za veliku radost Belgijaca.

Europska liga, šesnaestina finala, uzvrati:
Ajax - Legia 1:0 (0:0)
Apoel Nikozija - Athletic Bilbao 2:0 (2:3)
Roma - Villarreal 0:1 (4:0)
Bešiktaš - Hapoel Beer Sheva 2:1 (3:1)
Zenit - Anderlecht 3:1 (0:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!