Košarka

Himkiju peta pobjeda u nizu, pao i Lokomotiv Kuban

Petar Jenjić • petak, 24.02.2017.
Himkiju peta pobjeda u nizu, pao i Lokomotiv Kuban
Foto: EPA

Odigran je jedan susret u regionalnoj VTB ligi u kojem je do pobjede na gostovanju kod Lokomotiv Kubana došao Himki 89:84 predvođen sjajnim Aleksejom Švedom...

Danas smo mogli gledati dvoboj Lokomotiva kao jedne od boljih obrambenih i Himkija kao izrazito napadačke momčadi. U vrlo zanimljivom susretu do slavlja su došli gosti koji su slavili rezultatom 89:84 čime su upisali šestu pobjedu u nizu u ovom natjecanju i prešli današnje protivnike na ukupnoj ljestvici. Sada su na omjeru 14-3, dok je Lokomotiv pao na 13-4.

Činilo se da će ovo biti lakša pobjeda od očekivanog momčadi iz Kubana nakon što su serijom trica došli do 14 koševa prednosti (31:17) u 11. minuti susreta. U posljednjih pet minuta prvog dijela bude se gosti, Aleksej Šved i E.J. Rowland počeli su pogađali izvana, u periodu u kojem je Himki postigao čak 21 poen. Prvo su poluvrijeme zaključili s prednošću 50:43.

Utakmica je bila vrlo izjednačena u drugom poluvremenu, posebno u posljednjih deset minuta kada smo vidjeli deset promjena vodstva. Kevin Jones pogodio je šut s poludistance i donio Lokomotivu četiri koša prednosti (84:80) minutu i pol prije kraja, međutim na drugoj je strani s dvije trice uzvratio raspoloženi Šved i vratio rezultat na stranu svoje momčadi. Do kraja susreta je nisu ispuštali, iako je Lokomotiv imao šanse za preokret.

Do pobjede ih je predvodio Aleksej Šved s 29 poena (4/8 za dva, 5/10 za tricu, slobodna bacanja 6/6) i osam skokova, dok je E.J. Rowland dodao 18 koševa (3/4 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 3/4) i šest asistencija.

Najbolji su kod Lokomotiva s po 16 koševa bili Maurice Collins i Kevin Jones (devet skokova).

VTB liga:
Lokomotiv Kuban - Himki 84:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!