Košarka

Šarić: "Bili smo gladni pobjede"; Brown: "Dario je odgojen da bi igrao košarku"

Dario Dodić • subota, 25.02.2017.
Šarić: "Bili smo gladni pobjede"; Brown: "Dario je odgojen da bi igrao košarku"
Foto: Marin Sušić

Nakon velike pobjede Philadelphia 76ersa protiv Washington Wizardsa 120:112 svi su željeli razgovarati s jednim od junaka domaće momčadi Darijom Šarićem, koji je još jednom pohvalio timski duh 76ersa. Pohvale je Šiši zaslužio od trenera Bretta Browna...

"Najveće pitanje prije utakmice bilo je kako ćemo reagirati. Ušli smo u utakmicu gladni pobjede, s ciljem pobijediti treću momčad Istoka. Imali smo četvoricu, petoricu raspoloženih igrača s više od deset, 20 koševa. Svi smo se trudili igrati i obranu i napad, iako smo primili 112 poena što je više od uobičajenog", prokomentirao je pobjedu protiv Wizardsa Dario Šarić.

"Dali smo 100 posto, čak i kad netko pogriješi ili zakasni u obrani, znaš da ti suigrači drže leđa, koji će ti pomoći, blokirati šut, tako trebamo igrati. I naravno, dijeliti lopte u napadu. Zabili smo 120 poena, napadamo sa svih strana, imamo puno opcija", objasnio je Šiši, koji je u pobjedu ugradio 20 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

"Znali smo da najveća prijetnja dolazi od Johna Walla i Bradleyja Beala i pokušali smo ih zaustaviti. Istina, odigrali su dobre utakmice, ali zaustavili smo druge igrače. Za mene nije iznenađenje što smo pobijedili treću momčad Istoka, vjerujem u ove momke, mogu igrati sjajnu košarku", zaključio je Šarić.

"Svi ste me čuli kako govorim o njemu, Dario je odgojen da bi igrao košarku. Kada biste znali s kakvim pedigreom dolazi iz Hrvatske, kakvo mu je obiteljsko stablo i kakva ga reputacija i profil prate otkad mu je bilo 12 godina... On je profesionalni košarkaš i to je već neko vrijeme", rekao je o Šariću trener 76ersa Brett Brown.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!