Košarka

Nova pobjeda CSKA za ostanak na vrhu VTB lige

Petar Jenjić • nedjelja, 26.02.2017.
Nova pobjeda CSKA za ostanak na vrhu VTB lige
Foto: EPA

U jedinom nedjeljnom susretu VTB lige košarkaši CSKA Moskve su na domaćem terenu bili bolji od Uniksa iz Kazana rezultatom 92:88 i ostali na vrhu prvenstvene ljestvice...

Odličnu su utakmicu u glavnom gradu Rusije odigrali CSKA i Uniks iz Kazana, u reprizi finala ovog natjecanja prošle sezone. Do pobjede je došao aktualni branitelj naslova koji je u zanimljivoj završnici slavio rezultatom 92:88 i upisao 16. pobjedu u ovom natjecanju kojom je ostao na vrhu ljestvice. S druge strane, Uniks je trenutno na omjeru 11-7.

Uvodne neefikasne minute nisu ponudile košarku za pamćenje, nakon nešto više od tri minute igre domaćin je vodio 4:3. Branitelj naslov je igrao nešto bolje u ovom razdoblju i to se odrazilo na rezultat. Nakon sjajnog dodavanja Teodosića za Fridzona domaćin je zaključio seriju 9:2 i došao na najvećih +9 (22:13), međutim Langford u završnici smanjuje na 23:19 što je bio i konačan rezultat prve dionice.

Uniks je jako dobro igrao u drugoj četvrtini, nakon četiri minute igre su četiri različita igrača ubacila trice i vratila momčad iz Kazana u egal. Ubačajem Williamsa Uniks je poveo s 35:33 u 15. minuti, iako su tijekom ovog perioda ubacili ukupno sedam trice na poluvrijeme su otišli s tri poena zaostatka (50:47).

Bolji domaćini u nastavku su podignuli intenzitet, kako u obrani, tako i u napadu i nakon tri su minute igre napravili seriju 13:2 za odlazak na +14 (63:49). Langford je povezao šest poena i spustio zaostatak svoje momčadi ispod deset razlike, na ulasku u posljednjih deset minuta imali su -8 (63:71).

Parahouski je ubacio šest poena Uniksa u prve dvije minute i vratio svoju momčad na dva poena minusa (69:71), zatim je Colom svojim prvim poenima vratio goste u prednost (74:73) šest i pol minuta prije kraja. U izjednačenoj završnici susret je 60 sekundi prije kraja prelomio Teodosić čija je trica donijela Moskovljanima šest koševa prednosti (92:86).

Do pobjede ih je predvodio Nando de Colo s 23 poena (6/12 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 8/8) i šest skokova, dok je Miloš Teodosić dodao 19 koševa (6/11 iz igre, slobodna bacanja 4/5) i deset asistencija.

Goste je predvodio Keith Langford s 20 koševa (6/13 iz igre, slobodna bacanja 5/7). Marko Banić nije bio u sastavu Uniksa.

VTB liga:
CSKA - Uniks Kazan 92:88

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!