Nogomet

VIDEO: Igoru Tudoru poraz u gradskom derbiju protiv Bešiktaša

Dario Dodić • ponedjeljak, 27.02.2017.
VIDEO: Igoru Tudoru poraz u gradskom derbiju protiv Bešiktaša
Foto: Kristijan Komarica

Nakon remija protiv Rizespora u debiju na klupi Galatasaraya hrvatski trener Igor Tudor ubilježio je i prvi prvenstveni poraz, u istanbulskom derbiju u sklopu 22. kola, na domaćem travnjaku Galatasaray je poražen od prvoplasiranog Bešiktaša s 1:0...

Istanbulski derbi između Galatasaraya i Bešiktaša nije dobro prošao po momčad Igora Tudora. Nakon što je u njegovom trenerskom debiju na klupi Galate istanbulski klub osvojio tek bod protiv Rizespora (1:1), uslijedio je poraz u gradskom derbiju protiv Bešiktaša.

Tvrd i poprilično nezanimljiv derbi zasluženo je otišao na stranu Bešiktaša, koji je ipak pokazao više od igre. Presudio je trenutak s početka drugog poluvremena kada je Talisca zabio iz slobodnog udarca.

Slobodnom je udarcu s vrha kaznenog prostora, iskosa s desne strane, prethodio set pogrešaka domaćeg braniča Balte, koji je prvo netočnim dodavanjem poklonio loptu gostima, a zatim i skrivio prekršaj u opasnoj zoni. Talisca je gađao bliži kut, vratar Muslera pročitao je njegovu namjeru, sigurno bi uhvatio loptu, no na nesreću Tudorove momčadi lopta u živom zidu pogađa Brumu, vara Musleru i donosi pobjedu Bešiktašu.

Galatasaray nije puno toga pokazao, čak ni nakon što su primili pogodak, iako su imali dobru priliku za izjednačenje u 82. minuti kada je loptu upućenu s lijevog krila dobio Lukas Podolski, Nijemac je pucao neometan s nekih 11 metara, ali visoko preko gola.

Galatasaray nije uspio pobijediti u posljednjih sedam derbija, a čak u četiri nije postigao niti jedan pogodak. Bešiktašu je ovo šesta pobjeda u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica, drži vrh turskog prvenstva s 50 bodova nakon 22 kola. Drugi je Basaksehir s 46 bodova, na trećem je mjestu Galatasaray s 40 bodova, ispred četvrtoplasiranog Fenerbahčea, koji ima dva boda manje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!