Tenis

Federer sjajno krenuo u Dubaiju, poraz Mate Pavića u paru

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.02.2017.
Federer sjajno krenuo u Dubaiju, poraz Mate Pavića u paru
Foto: EPA

Ovog tjedna na rasporedu su tri ATP turnira, a prvog dana turnira u Dubaiju u akciji su bili i Roger Federer i Gael Monfils koji su upisali glatku pobjedu...

Prvi nositelj koji je bio u akciji u Dubaiju, odmah je ispao. Gilles Müller upisao je poraz u dva seta od Philippa Kohlschreibera koji je bio bolji u dva seta sa 6:4, 7:6. Kohlschreiber je mogao i brže do pobjede, imao je break i u drugom setu te je vodio s 4:2 i 30:40, no Müller se vratio i izborio tie-break. Tamo je Nijemac odmah pobjegao na 6:0 i lako završio posao.

Na drugom turniru u nizu Viktor Troicki upisao je poraz odmah u prvom kolu. Nakon što je u Rotterdamu poražen od Richarda Gasqueta, u Dubaiju je bolji bio Guillermo Garcia Lopez. Iskusni Španjolac odnio je pobjedu u dva seta iako je Troicki u prvom setu imao prednost 4:2.

Šesti nositelj Roberto Bautista Agut također je slavio u dva seta i to protiv Karena Hačanova. Španjolac je iskustvom dobio Rusa, nakon što je prvi set uzeo s glatkih 6:1, u drugom se vratio iz zaostatka, naravno, 4:2 te slavio u tie-breaku.

Roger Federer odigrao je prvi meč nakon osvajanja Australian Opena i upisao je visoku pobjedu protiv Benoita Pairea. Treći nositelj ispustio je samo četiri gema na startu turnira koji je prošle godine propustio zbog ozljede koljena.

"U prvom setu trebalo je spasiti neke break lopte, uspio sam i mislim da sam kasnije odigrao jako dobro, posebno na reternu. Drugi servis mi je dobro funkcionirao i mogao sam lakše do napadačkih pozicija", rekao je Švicarac nakon pobjede.

199. igrač svijeta Mohamed Safwat nije stvorio nikakve probleme Gaelu Monfilsu. Četvrti nositelj rutinski je stigao do pobjede i očekivano prošao u drugo kolo. "Uvijek očekujete težak meč, ali stvarno nisam očekivao da ima ovako snažan forhend. Bio je i vrlo brz i dubok te je malo toga promašio", pohvalio je Egipćanina Monfils.

U konkurenciji parova Mate Pavić s Alexanderom Peyom upisao je poraz već na startu protiv Jean-Juliena Rojera i Horije Tecaua koji su bili bolji u dva seta.

ATP Dubai, prvo kolo:
Marcel Granollers (Španjolska) - Jiri Vesely (Češka) 6:3, 6:2
Philipp Kohlschreiber (Njemačka) - Gilles Müller (Luksemburg, 8) 6:4, 7:6(1)
Guillermo Garcia Lopez (Španjolska) - Viktor Troicki (Srbija) 6:4, 6:3
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 6) - Karen Hačanov (Rusija) 6:1, 7:6(4)
Roger Federer (Švicarska, 3) - Benoit Paire (Francuska) 6:1, 6:3
Gael Monfils (Francuska, 4) - Mohamed Safwat (Egipat, WC) 6:4, 6:3

ATP Sao Paulo, prvo kolo:
Renzo Olivo (Argentina) - Inigo Cervantes (Španjolska) 7:6(6), 6:4
Guido Pella (Argentina) - Guilherme Clezar (Brazil, Q) 6:2, 6:3

ATP Dubai, parovi prvo kolo:
Jean-Julien Rojer/Horia Tecau (Nizozemska/Rumunjska, 4) - Mate Pavić/Alexander Peya (Austrija) 7:6(2), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!