Automoto

Impresivan vozni park i ove godine na Rallyju Kumrovec

Sportnet • utorak, 28.02.2017.
Impresivan vozni park i ove godine na Rallyju Kumrovec

Hrvatsko zagorje će krajem tjedna ugostiti ponajbolje automobiliste Hrvatske i regije. Prvo natjecanje nove sezone, 6. INA Rally Kumrovec koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, vozit će se u petak i subotu, 3. i 4. ožujka. Nastup je najavilo više od 60 posada iz šest zemalja. Među prijavljenima je čak šest automobila klasifikacije R5, što je rekordna brojka za utrke koje se održavaju u Hrvatskoj. Svako od spomenutih vozila vrijedno je oko 2 milijuna kuna.

„Sama činjenica da smo prvi rally u Hrvatskoj i u regiji privlači te automobile bolje klasifikacije da dođu kod nas i testiraju se pred svoja prvenstva. Nas to veseli kao organizatore, a pretpostavljamo da će veseliti i publiku“, rekao je direktor 6. INA Rallya Kumrovec Željko Štefanić.

Prva hrvatska posada koja je nastupila u R5 automobilu Viliam Prodan i Zoran Raštegorac promijenila je vozilo. Nakon Forda Fieste odlučila se za Peugeot 208.

„Kumrovec je poznat kao zahtjevan i težak rally, no dat ćemo sve od sebe da budemo što bolji i idemo na pobjedu. Osobno sam na Kumrovcu nastupio tri puta, a jednom sam teško izletio i taj dio staze dobio je naziv Prodanov skok. Nije da mi leži staza, ali dat ćemo sve od sebe, pripremit ćemo se dobro kako bi sva prijašnja neiskustva s Kumrovca pretvorili u nešto dobro“, poručio je Viliam Prodan.

Istovjetan će Peugeot 208 klase R5 voziti i slovenska posada Rok Turk – Blanka Kacin. Suvozačica se vraća u desno sjedalo nakon višegodišnje stanke zbog rodiljnog dopusta.

„Utrka u Kumrovcu je jako teška. To nije laka staza, zbog uvjeta koji nas čekaju na samom brzincu. Vjerojatno će biti puno blata i pijeska, dosta se hakla. Brzinac je izuzetno težak s puno promjena ritma, ali svim posadama će biti isto. Treba se dobro koncentrirati i ići u najboljem tempu kroz stazu“, najavio je svoj nastup u Kumrovcu Rok Turk.

Dvodnevna priredba sastoji se od revijalnog dijela u petak na parkiralištu Termi Tuhelj i bodovnog natjecanja u subotu u Kumrovcu.

„U petak od 16:45 je start prvog, a u 19 sati start drugog prologa. U subotu ujutro u 9 sati je ceremonijalni start u Kumrovcu u Muzeju Staro selo. Tristotinjak metara dalje, sat vremena kasnije krećemo s brzinskim ispitima – Kladnik 1 i 2 te u popodnevnom terminu Kumrovec 1 i 2. U 18 sati je cilj natjecanja i svečana podjela nagrada u Muzeju Staro selo“, zaključio je Željko Štefanić.

Vrijeme bi se krajem tjedna trebalo stabilizirati, pa će i ove godine Rally Kumrovec pratiti nekoliko tisuća gledatelja uz stazu. Ulaz je oba dana natjecanja besplatan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoTop temaOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!