Zimski sportovi

Marit Bjoergen pomela konkurenciju i uzela drugo zlato u Lahtiju

Mihaela Bradovski • utorak, 28.02.2017.
Marit Bjoergen pomela konkurenciju i uzela drugo zlato u Lahtiju
Foto: EPA

Norvežanka Marit Bjoergen stigla je do drugog zlatnog odličja na Svjetskom prvenstvu u Lahtiju. Bjoergen je nakon skiatlona bila najbolja i na deset kilometara i to s velikom prednosti nad konkurencijom...

Marit Bjoergen u 36. godini dominira Svjetskim prvenstvom u Lahtiju. Nordijka s najviše zlatnih odličja na svjetskim prvenstvima stigla je do 16. ukupno i to sjajnom utrkom na deset kilometara gdje konkurenciji nije ostavila nikakvu šansu.

Bjoergen je od početka imala prejak ritam za sve skijašice i na kraju je slavila s čak 41 sekundom prednosti nad drugoplasiranom Šveđankom Charlotteom Kallom.

Mjesto na pobjedničkom postolju zauzela je još jedna Norvežanka Astrid Jacobsen koja je zaostala 55 sekundi za pobjednicom i osvojila brončano odličje.

Na prošlom Svjetskom prvenstvu prije dvije godine zlato je osvojila Kalla dok su srebro i bronca otišli u SAD. Bjoergen je tu utrku završila tek na 31. mjestu.

U Lahtiju je nastupila i Vedrana Malec koja je utrku završila na 61. mjestu s pet i pol minuta zaostatka za pobjednicom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!