Tenis

VIDEO: 116. igrač svijeta neočekivano svladao Rogera Federera

Mihaela Bradovski • srijeda, 01.03.2017.
VIDEO: 116. igrač svijeta neočekivano svladao Rogera Federera
Foto: EPA

Najveće iznenađenje u Dubaiju priredio je Rus Evgenij Donskoj koji je u tri seta nakon velike borbe svladao Rogera Federera...

Šesti nositelj, inače vrlo konstantni Rodrigo Bautista Agut, poražen je u drugom kolu od Fernanda Verdasca. Verdasco je odnio pobjedu u tri seta nakon dva i pol sata borbe u meču koji je prelomio u posljednjem gemu trećeg seta. "Protiv Roberta morate biti fokusirani do posljednje izmjene i boriti se za svaku lopticu. Uspio sam u tome i sretan sam što sam prvi put u četvrtfinalu na ovom turniru. Uvijek me ovakve pobjede napune samopouzdanjem", kaže Verdasco.

Nikakvih problema nije bilo za sedmog nositelja Lucasa Pouillea koji je lakoćom svladao Mariusa Copila. Rumunj je uhvatio samo pet gemova u meču koji je potrajao jedva sat vremena. Pouille je krenuo s 5:0, u drugom setu bilo je više borbe, ali Copil nije uspio iznenaditi.

Neočekivani poraz upisao je Tomaš Berdych kojeg je s 3:6, 6:3, 6:4 svladao Nizozemac Robin Haase. Očekivala se pobjeda Berdycha, međutim u drugom i trećem setu Berdych se nije uspio vratiti iz minusa unatoč šest break lopti i jednoj situaciji 0:40. Haase se uspio izvući i na kraju slaviti.

Pobjedu u tri seta izborio je Gael Monfils protiv Britanca Daniela Evansa. Monfils je za pobjedu trebao sat i pol, a Evans je u trećem setu imao priliku za povratak u igru kod 3:1 kada je propustio break priliku nakon čega je sve bilo na strani Francuza.

Andy Murray prošetao se do pobjede protiv Guillermea Garcije Lopeza ispustivši samo dva gema. Garcia Lopez uhvatio je na reternu tek osam poena, a od 4:2 u prvom setu više nije uzeo niti jedan gem. "Ovo je bilo puno bolje nego što sam igrao početkom godine. U posljednjih nekoliko mečeva puno bolje udaram forhend, a u ovom meču i servis je funkcionirao kako treba. Protivnici su sve teži, ali sam zadovoljan svojom igrom", kaže Murray.

Roger Federer propustio je tri meč lopte i upisao neočekivani poraz od Evgenija Donskoja. 116. igrač svijeta upisao je pobjedu karijere, slavio je unatoč zaostatku od seta i 6:4 u 13. igri drugog seta. Federeru je ovo prvi turnir nakon osvajanja Australian Opena, krenuo je sjajno glatkom pobjedom protiv Benoita Pairea, a onda neočekivano izgubio.

ATP Dubai, drugo kolo:
Philipp Kohlschreiber (Njemačka) - Daniil Medvedev (Rusija) 6:4, 6:4
Fernando Verdasco (Španjolska) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 6) 6:4, 3:6, 7:5
Lucas Pouille (Francuska, 7) - Marius Copil (Rumunjska) 6:1, 6:4
Robin Haase (Nizozemska) - Tomaš Berdych (Češka, 5) 3:6, 6:3, 6:4
Gael Monfils (Francuska, 4) - Daniel Evans (Velika Britanija) 6:4, 3:6, 6:1
Andy Murray (Velika Britanija, 1) - Guillermo Garcia Lopez (Španjolska) 6:2, 6:0
Damir Džumhur (BiH) - Marcel Granollers (Španjolska) 6:3, 6:4
Evgenij Donskoj (Rusija) - Roger Federer (Švicarska, 3) 3:6, 7:6(7), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!