Tenis

Mirjana Lučić-Baroni u četvrtfinalu Acapulca, Tomljanović predala nakon prvog seta

Branimir Korać • četvrtak, 02.03.2017.
Mirjana Lučić-Baroni u četvrtfinalu Acapulca, Tomljanović predala nakon prvog seta
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni prošla je u četvrtfinale WTA turnira u Acapulcu pobjedom u dva seta protiv Amerikanke Shelby Rogers. Ajla Tomljanović zbog bolova u ramenu predala je meč protiv Kirsten Flipkens nakon prvog seta...

Prva nositeljica WTA turnira u Acapulcu, Mirjana Lučić-Baroni, nastavlja s dobrim nastupima i pobjedama. U drugom kolu za manje od sat i pol igre svladala je Amerikanku Shelby Rogers s dva puta po 6:4.

Rogers nije bila bezazlena protivnica, ove godine svladala je već Eugenie Bouchard, Anastasiju Sevastovu i Simonu Halep između ostalih, ali Lučić-Baroni bila je koncentrirana i nije dozvolila iznenađenje.

Bio je to meč pun preokreta, Rogersa je otvorila dvoboj breakom da bi nakon toga Lučić-Baroni nanizala tri gema i stekla prednost. Odmah je stigao red na Rogers koja okreće set, ali završnica ipak pripada hrvatskoj tenisačici i Lučić-Baroni uzima prvi set sa 6:4.

U drugom setu vrlo slična priča, također dosta preokreta i na kraju set za Lučić-Baroni sa 6:4.

Četvrtfinale Mirjani donosi Francuskinju Pauline Parmentier, 59. igračicu svijeta koju je Lučić-Baroni u prošlom dvoboju lani u Strasbourgu svladala sa 6:0, 6:1.

Za razliku od Lučić-Baroni, Ajla Tomljanović nije prošla u četvrtfinale. Nakon povratničke pobjede poslije 13 mjeseci pauze, u drugom kolu predala je meč Belgijki Kirsten Flipkens. Do prekida je došlo nakon što je Flipkens uzela set sa 7:5, a razlog su bolovi u desnom ramenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!