Tenis

Đoković u meču dana svladao Del Potra, Nadal izgubio samo dva gema

Branimir Korać • četvrtak, 02.03.2017.
Đoković u meču dana svladao Del Potra, Nadal izgubio samo dva gema
Foto: EPA

Na turnirima u Acapulcu i Sao Paulu odigrani su susreti drugog kola, a najzanimljiviji dvoboj bio je onaj između Novaka Đokovića i Juana Martina del Potra...

Nick Kyrgios svladao je bez problema Donalda Younga i izborio mjesto u četvrtfinalu Acapulca. Kyrgios je slavio bez izgubljenog servis gema, samo jednom suočio se s break loptama i bez problema spasio se te otišao do pobjede.

Japanac Yoshihito Nishioka stigao je do najboljeg rezultata u karijeri plasmanom u četvrtfinale. Nikada ranije na ovako jakom turniru nije uspio ući među osam najboljih, a sada je u Acapulcu iskoristio dobar ždrijeb i prošao dalje. U drugom kolu svladao je Jordana Thompsona u tri seta uz posebno impresivan nastup u trećem setu.

Dvostruki osvajač ovog turnira Rafael Nadal projurio je u četvrtfinale visokom pobjedom protiv Paola Lorenzija kojem je u svakom setu prepustio tek po jedan gem. Ovo mu je 13. uzastopna pobjeda u Acapulcu i to u prvom nastupu nakon poraza u finalu Australian Opena.

"Na žalost jednom ću izgubiti, ali ovdje se osjećam sjajno, povezanost s navijačima je fantastična. Odigrao sam kompletan meč i zadovoljan sam svojim nastupom, posebno nakon mjesec dana pauze", istaknuo je Nadal.

Meč dana odigrali su Novak Đoković i Juan Martin del Potro. Prvi nositelj na kraju je slavio u tri seta, Del Potro je odlično krenuo, ali Đoković se probudio na vrijeme i okrenuo meč. Del Potro je imao veliku priliku u trećem setu, tu je poveo s 4:3 i imao servis, ali do kraja meča nije uzeo više niti jedan gem.

Dominic Thiem je u velikoj formi. Prošli tjedan osvojio je turnir u Riju bez izgubljenog seta, a u Acapulcu nastavlja u istom ritmu i još uvijek nije izgubio nijedan set. U drugom kolu nadigrao je Adriana Mannarina i izborio mjesto u četvrtfinalu.

Na turniru u Sao Paulu Joao Sousa nije imao problema protiv Renza Oliva. Četvrti nositelj lako je došao do pobjede protiv Argentinca kojem je ovo već četvrti poraz u zadnjih pet mečeva.

Očekivanu pobjedu upisao je i Argentinac Federico Delbonis protiv mladog Norvežanina Caspera Ruuda. Igrač od kojeg se očekuju velika stvari u budućnosti nije uspio iznenaditi iskusnijeg Argentinca i poražen je u dva seta.

Napokon je proigrao i Guido Pella koji od listopada prošle godine nije znao za pobjedu, a sada je došao do četvrtfinala. Uspio je spojiti dvije pobjede, a drugu je upisao protiv sunarodnjaka Carlosa Berlocqa.

ATP Acapulco, drugo kolo:
Nick Kyrgios (Australija, 6) - Donald Young (SAD) 6:2, 6:4
Yoshihito Nishioka (Japan) - Jordan Thompson (Australija) 6:4, 3:6, 6:0
Steve Johnson (SAD) - Ernesto Escobedo (SAD) 7:6(5), 6:3
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Paolo Lorenzi (Italija) 6:1, 6:1
Novak Đoković (Španjolska, 1) - Juan Martin del Potro (Argentina) 4:6, 6:4, 6:4
Dominic Thiem (Austrija, 4) - Adrian Mannarino (Francuska) 7:5, 6:3

ATP Sao Paulo, drugo kolo:
Joao Sousa (Portugal, 4) - Renzo Olivo (Argentina) 6:2, 6:4
Federico Delbonis (Argentina, 7) - Casper Ruud (Norveška) 7:5, 6:3
Guido Pella (Argentina) - Carlos Berlocq (Argentina, 8) 7:5, 6:3
Albert Ramos (Španjolska, 2) - Gastao Elias (Portugal) 6:4, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!