Tenis

Mirjana Lučić-Baroni pregazila Francuskinju i prošla u polufinale u Acapulcu

Branimir Korać • petak, 03.03.2017.
Mirjana Lučić-Baroni pregazila Francuskinju i prošla u polufinale u Acapulcu
Foto: EPA

Hrvatska ima troje predstavnika u polufinalu u Acapulcu. Marinu Čiliću u muškom dijelu ždrijeba priključila se Mirjana Lučić-Baroni koja je među četiri ušla kod tenisačica te Darija Jurak koja je bila uspješna u konkurenciji parova...

Pauline Parmentier još jednom nije predstavljala nikakav problem za Mirjanu Lučić-Baroni. Prošle godine u Strasbourgu Lučić-Baroni prepustila joj je samo jedan gem, ovaj put bila je velikodušnija i ispustila ih tek pet.

U četvrtfinalu Acapulca Lučić-Baroni odigrala je vrlo dobro, dominirala je dvobojem i na kraju upisala pobjedu 6:2, 6:3 za manje od 70 minuta igre.

Prvi set Mirjana je osvojila nakon što se potpuno odvojila i pobjegla na 5:1, Francuskinja je vratila jedan break, ali odmah nakon toga ponovno izgubila servis i prvi set sa 6:2.

U drugom setu nije bilo breakova do 3:3, tada Lučić-Baroni dolazi do prednosti, Parmentier se nakratko vraća, ali Mirjana drugim breakom u nizu dolazi do servisa za meč. Na njemu nije imala problema i izborila je prolaz.

U polufinalu igrat će protiv sedme nositeljice Lesije Curenko iz Ukrajine s kojom se posljednji put susrela u kvalifikacijama Brisbanea 30. prosinca 2011. godine i upisala poraz u tri seta.

Polufinalni dvoboj Lučić-Baroni i Curenko na rasporedu je kao treći meč dana na središnjem terenu, odmah nakon Marina Čilića i Rafaela Nadala koji bi trebali početi oko jedan sat po hrvatskom vremenu.

U polufinalu je i Darija Jurak koja je u paru s Anastasijom Rodionovom bila bolja od Amerikanki Madison Brengle i Nicole Gibbs sa 6:3, 2:6, 10:6. U polufinalu igrat će protiv Demi Schuurs i Renate Voracove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.03.2017. u 09:40
    brao Mirjana, igra tenis života u veteranskim godinama, svaka čast.
    Obrisan korisnik