Ostali sportovi

Sedmo mjesto za Ivana Horvata u skoku s motkom

Petar Jenjić • petak, 03.03.2017.
Sedmo mjesto za Ivana Horvata u skoku s motkom
Foto: FaH

Hrvatski skakač s motkom Ivan Horvat osvojio je sedmo mjesto na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, preskočivši visinu 5.75, centimetar niže od vlastitog rekorda. Naslov je uzeo Poljak Piotr Lisek s preskočenih 5.85...

12 najboljih skakača s motkom po ovosezonskim rezultatima nastupilo je na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, među njima i hrvatski predstavnik Ivan Horvat koji je prije nekoliko dana na prvenstvu Balkana u istoj dvorani postavio osobni rekord od 5.76 metara.

Iako se možda moglo potajno i nadati odličju, do njega osječki atletičar nije uspio doći. Ostavio je solidan dojam, nastup je završio na sedmom mjestu i visini 5.75. Suparnici su vrlo dobro skakali i nisu napravili kiks kojim bi pogurali Horvata do boljeg plasmana.

Mladi hrvatski atletičar imao je malih problema na 5.35 i 5.60 metara, ali je obje visine uspio prevladati iz drugog pokušaja. Horvat je zatim deset centimetara višu prepreku preskočio iz prve, kao još šestorica skakača, i ušao u borbu za najviše pozicije.

Nakon što je preskočio i 5.75, kao Jan Kudlička i Alex Chapelle, sigurno je očekivao mali odmor, ali su preostali natjecatelji odlučili preskakati ovu visinu. Do hrvatskog rekorda nije uspio doći, visina 5.80 bila je nepremostiva prepreka za Osječanina koji je zaključio nastup na sedmom mjestu.

Zlatnu je medalju osvojio Poljak Piotr Lisek, drugi je bio Grk Konstadinos Filippidis, dok je broncu uzeo još jedan poljski predstavnik Pawel Wojciechowski. Sva trojica natjecatelja preskočila su 5.85 metara, ali je Lisek najmanji broj puta rušio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!