Košarka

Brown: "Ponosan sam na ono što Dario radi", Šarić: "Samo pokušavam dati sve od sebe u svakoj utakmici"

Petar Jenjić • subota, 04.03.2017.
Brown: "Ponosan sam na ono što Dario radi", Šarić: "Samo pokušavam dati sve od sebe u svakoj utakmici"
Foto: Marin Sušić

Philadelphia je na domaćem terenu upisala novu pobjedu protiv New York Knicksa. Sixerse je ponovno do pobjede predvodio Dario Šarić za kojeg trener Brett Brown i dalje ima samo riječi hvale, dok je mladi hrvatski košarkaš ostao skroman kao i uvijek...

Dario Šarić odigrao je još jednu jako dobru utakmicu, u pobjedi Sixersa protiv New York Knicksa hrvatski je košarkaš predvodio svoju momčad, bio je sjajan u završnici susreta i doprinio poenima i sjajnim asistencijama. S obzirom na činjenicu da se Joel Embiid neće vraćati na teren teško je pronaći nekog drugog igrača umjesto Šarića koji bi mogao odnijeti nagradu za rookieja godine.

Svjestan je toga i trener Brett Brown koji je po tko zna koji put pohvalio Šarića: "Učiš da zna napraviti nešto iz gotovo ničega, poput dodavanja iza leđa i u gužvi. Kada sjediš i misliš da trebaš pozvati minutu odmora, ali on nešto smisli. Vidim kreativnost i hrabrost da nešto napravi, ne smeta mu da bude prvi i zabije slobodna bacanja. Samopouzdanje mu raste iz utakmice u utakmicu i svi moramo biti ponosni na to. Ne znam što se treba dogoditi da rookie godine ne bude iz Philadelphije. Recite što god hoćete, ali ponosan sam na ono što radi i moj komentar je o rookieju godine sve više istina."

"Njegove sam dodavačke sposobnosti vidio i u Europi, ali je bilo pitanje hoće li to moći prenijeti u ligu koja ima najbolje košarkaše. Dodavanja koja možda mogu proći u Europi, mogu li proći ovdje. Njegove sposobnosti pomiješane s umom donose sjajnog igrača na NBA terenima. Njegov rast je još veći otkad sam ga počeo stavljati na teren kad se lome utakmice i još me više iznenadilo kako se brzo prilagodio ligi.", zaključio je Brown.

Pitanja o nagradi novaka godine nije mogao izbjeći ni sam Dario Šarić: "Svi pričaju o tome, ali ja samo pokušavam dati sve od sebe u svakoj utakmici, pokušavam pobijediti i tjerati suigrače i sebe da vjerujemo kako možemo. Bez Hendersona, bez Embiida ljudi govore da je u redu ako izgubimo utakmicu, ali uvijek pokušavam motivirati suigrače i biti spreman u svakoj utakmici. Ne volim kad netko kaže da smo loši bez glavnih igrača jer se uvijek trudimo da napravimo dobar posao."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!