Zimski sportovi

Fourcade uhvatio velikog Bjoerndalena, Dahlmeier pregazila konkurenciju

Branimir Korać • subota, 04.03.2017.
Fourcade uhvatio velikog Bjoerndalena, Dahlmeier pregazila konkurenciju
Foto: EPA

Martin Fourcade i Laura Dahlmeier pobjednici su dohvatnih utrka u Pyeongchangu. Fourcadeu je ovo 12. ovosezonska pobjeda dok je Dahlmeier slavila s čak minutom i 12 sekundi prednosti nad drugoplasiranom...

Sjajni Francuz Martin Fourcade ovaj put imao je mirnu ruku, a kada je tako, onda rijetko gubi. U dohvatnoj utrci u Pyeongchangu stigao je do uvjerljive pobjede i to 12. ove sezone čime je izjednačio rekord velikog Olea Einara Bjoerndalena koji je 2004. godine imao isto toliko pobjeda.

U dohvatnoj utrci Fourcade nije imao nijedan promašaj, jednako kao i Rus Anton Šipulin koji je završio na drugom mjestu, ali s 35 sekundi zaostatka.

Promašaji su skupo stajali Juliana Eberharda, pobjednika sprinta, ovaj put Austrijanac je imao čak tri promašaja, ali ipak je uspio doći do trećeg mjesta.

Kod biatlonki daleko najbolja bila je Laura Dahlmeier koja je uništila konkurenciju i trčala svoju utrku.

Bez promašaja i na kraju s čak minutom i 12 sekundi prednosti nad prvom pratiteljicom Finkinjom Kaisom Makarainen dok je treća bila Francuskinja Anais Bescond.

Dahlmeier je upisala 13. ovosezonsku pobjedu i došla je na jednu pobjedu od rekordnih 14 koje su ostvarile Magdalena Forsberg 2001. i Tora Berger 2013. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!