Tenis

Jana Fett umalo do iznenađenja, u maratonskom meču ispala iz Indian Wellsa

Dario Dodić • utorak, 07.03.2017.
Jana Fett umalo do iznenađenja, u maratonskom meču ispala iz Indian Wellsa
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska tenisačica Jana Fett nije se uspjela plasirati u drugo kolo kvalifikacija turnira u Indian Wellsu. Nakon gotovo dva i pol sata igre porazila ju je favorizirana Grkinja Maria Sakkari...

Malo je nedostajalo Jani Fett da dođe do velikog iznenađenja u prvom kolu kvalifikacija turnira u Indian Wellsu. Imala je Jana set prednosti, a u završnici trećeg seta i 40:0 na svom servisu, ali 84. tenisačica svijeta, Maria Sakkari, u ključnim je trenucima ostala fokusirana i sa 4:6, 6:3, 6:4 ostvarila plasman u drugo kolo kvalifikacija.

Tijekom čitavog susreta mučila se Fett s prvim servisom, donekle ju je spašavao visok postotak osvojenih poena na prvom servisu i bolji učinak na drugom servisu od Sakkari, što joj je u konačnici donijelo prvi set. U meču s pregršt breakova Jana je prvi set uzela sa 6:4 uzevši čak tri puta servis protivnici.

I drugi je set dobro otvorila hrvatska tenisačica, inače 225. na WTA listi, ali je u konačnici pala, nije iskoristila brojne prigode za break i Grkinja sa 6:3 dolazi do izjednačenja u setovima.

Posljednji je set donio niz preokreta, dugo su se borile obje tenisačice, a ključan trenutak dogodio se pri rezultatu 4:4 i servisu Fett. Imala je Hrvatica velikih 40:0 na svom servisu, ali Grkinja okreće prednost na svoju stranu, Jana je spasila jednu break-loptu, ali ne i drugu.

U posljednjoj, maratonskoj igri, Jana je spasila četiri meč-lopte, spasila je i Sakkari dvije break-lopte, u konačnici grčka tenisačica koristi petu meč-loptu i nakon dva sata i 25 minuta igre osigurava nastup u drugom kolu kvalifikacija gdje je čeka Kolumbijka Mariana Duque-Marino.

WTA Indian Wells, kvalifikacije, 1. kolo:
Maria Sakkari (GRČ) - Jana Fett (HRV) 4:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!