Nogomet

Sarri: “Pritisak je na Realu”; Zidane: “Igramo protiv momčadi koja nema što izgubiti”

Nikola Raič • utorak, 07.03.2017.
Sarri: “Pritisak je na Realu”; Zidane: “Igramo protiv momčadi koja nema što izgubiti”
Foto: EPA

Večeras nas u Napulju sigurno očekuje paklena atmosfera, a vjerojatno i odlična utakmica između Napolija i Reala u uzvratu osmine finala Lige prvaka...

Nakon dobre partije u Madridu, Real dolazi u Napulj s prednošću od 3:1 i željom da nastavi svoj put prema obrani naslova. Domaćini, s druge strane, čekaju svoju priliku i da uz pomoć fanatične podrške svojih navijača naprave pravi podvig.

Trener Napolija Maurizio Sarri pritisak prebacuje na goste: “Sav pritisak je na momčadi Reala. Oni su prvaci svijeta, najbogatiji klub, najbolja momčad i naravno da se oni moraju plasirati u četvrtfinale. S druge strane, naši navijači su također prvaci svijeta i Europa će to vidjeti večeras.”

”Ne vjerujem da će buka navijača stvoriti probleme Realu. Jedina stvar koja može uplašiti igrača jest da vidi nevjerojatnu odlučnost u očima protivnika. Nadam se da naši navijači mogu to prenijeti mojim igračima”, pojašnjava ulogu navijača trener domaćina.

Iako Mertens ima problema s ozljedom lista, vjerojatno će nastupiti, dok je ozljeda prepone Allana nešto ozbiljnija te Sarri vjerojatno neće moći računati na njega.

Zinedine Zidane ne može računati na Varanea i Coentraa, ali vjeruje u momčad koja mu je na raspolaganju: “Utakmice Lige prvaka su uvijek teške, igramo protiv momčadi koja nema što izgubiti, pogotovo na domaćem terenu. Osjetio sam atmosferu ovdje kao igrač i nikada nije lako. Navijači su snažno iza svoje momčadi, ali to motivira i protivnike.”

Za kraj, Zidane dodaje: “Napoli će sigurno krenuti s visokim intenzitetom jer moraju postići pogodak. Ne mislim da su umorni od utakmice protiv Rome. Kada ostvarite tako važnu pobjedu u gostima onda se ne umorite, to vam daje dodatnu snagu. Siguran sam da ćemo u nekim dijelovima biti u podređenom položaju, ali spremni smo na to.”

Utakmica između Napolija i Reala na rasporedu je večeras od 20.45.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Arsenal1:5Bayern
Napoli1:3Real Madrid
Barcelona6:1PSG
Borussia D.4:0Benfica
Leicester City2:0Sevilla
Juventus1:0Porto
Atlético Madrid0:0Bayer Leverkusen
Monaco3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!