Košarka

Šarića inspirirao dolazak majke: "Trudio sam se da me ne ponesu emocije"

Dario Dodić • petak, 10.03.2017.
Šarića inspirirao dolazak majke: "Trudio sam se da me ne ponesu emocije"
Foto: FaH

Dario Šarić sinoć je protiv Portland Trail Blazersa odigrao vjerojatno najbolju utakmicu u dresu Philadelphia 76ersa. Ostvario je učinak karijere, impresionirao trenera i navijače, ali i svoju majku Veselinku, koja ga je došla gledati...

28 koševa i devet skokova ubilježio je Dario Šarić u još jednoj briljantnoj partiji u dresu Philadelphia 76ersa. Sixersi su izgubili u produžetku kod Portland Trail Blazersa, ali to ne umanjuje dojam, koji je popravivši osobni NBA rekord po broju postignutih koševa, ostavio Dario. Veliki niz sjajnih nastupa doveo ga je u vodeću poziciju za titulu rookieja godine, što je prije samo nekoliko tjedana bilo nezamislivo. Jedan od razloga tako dobrog Šarićevog nastupa protiv Blazersa leži u činjenici da ga je posjetila i s tribina podržavala majka Veselinka.

"Dario igra sve bolje i bolje. Njegova je majka s nama, mislim da je sjajno da može vidjeti svog sina kako igra na gostovanju u NBA ligi, mislim da je to nevjerojatno iskustvo za njihovu obitelj. A on postaje sve bolji i bolji, pogodio je neke važne šuteve, stavljamo ga u puno pick and roll situacija. Jedinstven je po tom pitanju, jer nema takvih igrača, četvorki, koje možete uvesti u pick and roll. Traži ih sam, u neke ga stavljamo zbog svoje strukture, bio je izvrstan večeras", rekao je trener 76ersa Brett Brown o Šariću nakon poraza od Portlanda u produžetku.

"Osjećao sam da bi ovo mogla biti moja večer. Samo sam se trudio igrati, nastojao sam biti gladan čitavu utakmicu, igrati pametno, trudio sam se da me ne ponesu emocije, da me moja emotivna strana ne gurne u neku crnu rupu, da želim previše toga, nisam želio doći u probleme zbog toga. Ovo mi je stalno bilo na pameti, trudio sam se smiriti, ponavljao sam si 'nema žurbe, nema žurbe, uzmi si vremena'", rekao je Dario nakon utakmice u kojoj je ostvario najbolji učinak svoje NBA karijere.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!