Zimski sportovi

VIDEO: Peiffer u foto-finišu, Dahlmeier osigurala ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu

Mihaela Bradovski • subota, 11.03.2017.
VIDEO: Peiffer u foto-finišu, Dahlmeier osigurala ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu
Foto: EPA

Njemačka dominacija u dohvatnoj utrci u Kontiolahtiju. I kod biatlonaca i biatlonki pobjeda ide u Njemačku za što su zaslužni Arnd Peiffer i Laura Dahlmeier...

Nakon pobjede u sprintu Martin Fourcade ušao je u dohvatnu utrku kao glavni favorit, ali sve što je moglo krenuti krivo za njega - krenulo je. Vrlo loše je pucao, imao je četiri promašaja, a osim toga i imao je bliski kontakt s Emilom Hegleom Svendsenom što mu je također oduzelo vremena.

Na kraju je pobjedu odnio Arnd Peiffer i to u foto-finišu protiv Austrijanca Simona Edera kojeg je ostavio iza sebe za samo 0.3 sekunde. Ovo je Peifferu prva pobjeda nakon više od dvije godine čekanja.

Do nje je došao savršenim pucanjem i jedini je iz prvih deset koji nije imao nijedan promašaj. Drugoplasirani Eder i trećeplasirani Svendsen imali su po dva promašaja.

Kod biatlonki Laura Dahlmeier odnijela je pobjedu i osigurala ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu. Ovo joj je čak šesta pobjeda u zadnjih sedam utrka, a pobjednica sprinta Tiril Eckhoff iz Norveške nakon odličnog starta ubilježila je čak šest promašaja i završila tek na 15. mjestu.

Na postolju su još bile i Marie Dorin-Habert sa 16.5 sekundi zaostatka za pobjednicom i Lisa Vittozzi koja je zaostala 19.9 sekundi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!