Košarka

VIDEO: Nedostajao je raspoloženi Šarić, 76ersi pošteno namučili Clipperse

Dario Dodić • nedjelja, 12.03.2017.
VIDEO: Nedostajao je raspoloženi Šarić, 76ersi pošteno namučili Clipperse
Foto: EPA

Subotnji NBA program donio nam je dvije utakmice u ranijem terminu. Dario Šarić nije bio posebno raspoložen protiv Los Angeles Clippersa koji su se pošteno namučili da bi došli do pobjede protiv Philadelphia 76ersa, Russell Westbrook novim je triple-double učinkom vodio Oklahomu do pobjede protiv Utaha...

U ranom NBA terminu košarkaši Los Angeles Clippersa na svom su parketu uz puno muke došli do pobjede 112:100 protiv Philadelphia 76ersa u čijem dresu nije pretjerano raspoložen bio Dario Šarić. Ono što veseli jest činjenica da je Dario toliko visoko podigao svoje NBA standarde da se nastup u kojem se bori s Blakeom Griffinom i DeAndreom Jordanom i ubaci 16 koševa može okarakterizirati ispodprosječnim kada je u pitanju hrvatski reprezentativac.

Unatoč brojkama Šarić nije bio onakav na kakvog smo navikli, iako je imao sjajnih reakcija, kako u obrani, tako i u napadu, 76ersi su trebali više od svojeg trenutnog lidera kako bi ugrozili debelo favorizirane Clipperse u Los Angelesu.

Još jednom ga nije išao šut, pogotovo na otvaranju susreta kada je promašio sva tri pokušaja. Unatoč svemu poluvrijeme je završio s deset poena, tri skoka i asistencijom, 76ersi su vodili 57:56.

Utakmica koju je obilježio velik broj promjena vodstava tek je u posljednjim minutama otišla na stranu Clippersa, kad god je momčad iz L.A.-a pomislila da je stvorila dovoljnu prednost za laganu pobjedu uporni Sixersi vraćali su se u susret. Posljednju dionicu igre Clippersi su dobili 37:21 i tako riješili pitanje pobjednika, bio je to četvrti uzastopni poraz momčadi iz Philadelphije.

Najbolji kod Clippersa bio je Chris Paul s 30 koševa, sjajnu je večer imao i DeAndre Jordan, završio je susret s 19 poena i 20 skokova. Blake Griffin zaustavio se na 15 poena i deset skokova.

Richaun Holmes bio je najbolji kod Philadelphije, ostvarivši učinak karijere, susret je okončao s 24 poena i devet skokova. Iako ga šut nije išao, pogotovo duge dvice s kojima muku muči već duže vrijeme, umorni Šarić je bio drugi strijelac 76ersa sa 16 poena (2/2 za 1, 4/12 za 2, 2/5 za 3) u 35 minuta na parketu. Dodao je i pet skokova, dvije asistencije i blokadu. Jahlil Okafor dodao je 14 koševa, Robert Covington koš manje.

76ersi ostaju u Los Angelesu gdje ih u noći s nedjelje na ponedjeljak čeka dvoboj protiv Lakersa.

Russel Westbrook svojim je 32. triple-double učinkom sezone odveo Oklahoma City Thunder do pobjede 112:104 protiv Utah Jazza, za koji nisu igrali Rudy Gobert i Derrick Favors. Od prve četvrtine Thunderi su držali prednost protiv Jazza, minutu i 18 sekundi prije kraja susreta stigli su gosti na -6, ali više od toga nisu uspjeli, Oklahoma rutinski privodi susret kraju i prekida niz od četiri pobjede Utah Jazza.

Do 32. triple-doublea Westbrook je došao s 33 koša, 11 skokova i 14 asistencija. 22 koša pridodao je Victor Oladipo, na 16 se zaustavio Enes Kanter, poen manje dodao je Taj Gibson.

Kompletan roster Jazzera dobio je priliku na susretu, goste su predvodili igrači s klupe, Dante Exum (22 koša), Alec Burks (21 koš) i Trey Lyles (10 koševa), niti jedan igrač početne petorke Jazza nije bio dvoznamenkast.

NBA, rezultati:
Oklahoma City - Utah 112:104
L.A. Clippers - Philadelphia 112:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!