Košarka

Vrlo dobar Damir Markota u visokoj pobjedi Istanbula

Petar Jenjić • nedjelja, 12.03.2017.
Vrlo dobar Damir Markota u visokoj pobjedi Istanbula
Foto: FaH

U drugom nedjeljnom susretu 21. kola turske košarkaške lige Istanbul BB na domaćem je parketu bio bolji od Trabzonspora rezultatom 96:78. Jedan od boljih u redovima pobjedničke momčadi bio je Damir Markota...

Nakon što je Fenerbahče slavio u derbiju protiv Galatasaraya i drugi je današnji dvoboj, manje zvučan, odigran u Istanbulu gdje je istoimeni domaćin slavio protiv Trabzonspora rezultatom 96:78 čime je upisao drugu pobjedu u posljednje tri utakmice i osmu ukupno. S druge strane, Trabzonspor je kao izravan Istanbulov konkurent trenutno na omjeru 7-14.

Odličnu je prvu četvrtinu odigrao domaćin. Igru iz obrane prenio je u vrlo učinkovit napad i na kraju prvih deset minuta imao 16 koševa prednosti (26:10). Tijek rezultata se nije previše mijenjao niti u nastavku, Istanbul je održavao razliku i nije dopuštao bilo kakvu seriju kojom bi njihovi protivnici došli do eventualnog preokreta. U jednom su trenutku imali i 33 poena viška (83:50).

Do pobjede ih je predvodio Sean Armand s 18 poena (6/9 za dva, 2/4 za tricu), sedam skokova i četiri asistencije. Vrlo dobru utakmicu odigrao je i Damir Markota, hrvatski je košarkaš za 16 i pol minuta na parketu ostvario učinak od 14 koševa (1/3 za dva, 4/5 za tricu), četiri skoka i tri asistencije.

Najučinkovitiji je kod gostiju bio Kenneth Kadji s 18 koševa (5/9 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i četiri skoka.

Super ligi, 21. kolo:
Istanbul BB - Trabzonspor 96:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!