Tenis

Turnir za apsolutni zaborav, od Indian Wellsa oprostio se i Marin Čilić

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.03.2017.
Turnir za apsolutni zaborav, od Indian Wellsa oprostio se i Marin Čilić
Foto: EPA

Hrvatski tenis neće po dobrom pamtiti ovogodišnji Indian Wells. I posljednji hrvatski adut u singlu zapeo je već na prvoj prepreci, mladi Amerikanac Taylor Fritz bio je bolji od Marina Čilića...

Borni Ćoriću, Ivi Karloviću, Mirjani Lučić-Baroni, Ani Konjuh pa i Ajli Tomljanović koja još uvijek na WTA Touru nastupa pod hrvatskom zastavom, porazom na prvoj prepreci pridružio se i Marin Čilić. Jedino je Donna Vekić stigla do jedne pobjede, ali i ona je već izvan turnira nakon poraza u drugom kolu od Simone Halep.

Iako je mladi Taylor Fritz neugodan igrač u kojeg Amerikanci polažu velike nade za budućnost, očekivala se Čilićeva pobjeda. Set i pol Marin je bio u dobitnoj poziciji, imao je set u džepu i break u drugom, ali nije to znao sačuvati i oprostio se od turnira.

Počelo je odlično, Čilić je ušao u meč s vodstvom 4:0 i imao je situaciju potpuno pod kontrolom. Mogao je prvi set osvojiti čak i bez izgubljenog gema, u petom gemu imao je još jednu break loptu, ali nije ju iskoristio.

Do kraja seta Fritz je vratio jedan izgubljeni servis, ali kod 5:4 Marin je ipak uspješno dovršio posao i sa 6:4 uzeo prvi set.

Kada je u drugom setu poveo s 3:1, činilo se da se tu meč lomi i da će Marin bez većih problema do pobjede. Međutim onda se sve okrenulo. Fritz je u šestom gemu napravio break i potpuno se vratio u set, odlično je servirao i do kraja seta više nije pružio Čiliću priliku. Na servisu za ostanak u setu Marin je pokleknuo i izgubio set sa 7:5.

Odmah na startu trećeg seta Marin je došao do breaka, ali nije ga zadržao i već u sljedećem gemu Fritz se vraća. Kod 2:2 Čilić je propustio priliku za novi break i odmah nakon toga izgubio servis.

U završnici seta Fritz je osjetio nervozu i nije dovršio posao na svom servisu, ali Čilić je kod 5:4 ponovno izgubio servis, a ovaj put to je značilo i da je izgubio meč.

Indian Wells, drugo kolo:
Taylor Fritz (SAD) - Marin Čilić (Hrvatska, 6) 4:6, 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Duje7713.03.2017. u 15:11
    Marin je ostavio srce na terenu, no to ipak nije bilo dovoljno. Svejedno čestitke na lavovskoj borbi.
    Duje77
  • Obrisan korisnik13.03.2017. u 12:35
    Dolaze novi decki; tenis postaje sve zanimljiviji ;)
    Obrisan korisnik
  • rios13.03.2017. u 11:39
    Majko mila...lik uđe u top 10, osvoji prvi ATP 1000 i ATP 500 naslov, ostvari renking karijere i umjesto da ga to sve podigne i da mu sigurnost u narednim mečevima, on popuši već po ne znam koj put od neiskusnijeg i slabijeg igrača od sebe. Drugo, žalosno je da njemu kao pretendentu za top 5... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik13.03.2017. u 09:06
    To je to. DObri stari Marin.
    Obrisan korisnik