Rukomet

Ježić ponovno u reprezentaciji, Hrvatska dva puta protiv Mađarske

Sportnet • ponedjeljak, 13.03.2017.
Ježić ponovno u reprezentaciji, Hrvatska dva puta protiv Mađarske

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija okupila se za reprezentativni tjedan koji će odrađivati u Ivanić-Gradu sve do 16. ožujka. Nakon toga uputit će se mađarski Gyor gdje će odigrati prijateljske utakmice protiv Mađarske, a klubovima se vraćaju nakon 18. ožujka.

Rukometašice Lokomotive, koje su ovog vikenda osigurale polufinale Challenge Cupa nakon što su ukupno bile bolje od Gran Canarije 52:50 (29:24, 23:26), reprezentaciji će se priključiti večeras po povratku iz Španjolske.

Izbornik Goran Mrđen po okupljanju prokomentirao je popis reprezentativki i najavio dvije prijateljske utakmice protiv Mađarske: ''Imamo mlađih igračica koje su do sada bile u našim juniorskim i kadetskim reprezentacijama. Želimo vidjeti kako se mogu snaći i kako izgledamo u igri protiv odlične reprezentacije kao što je Mađarska. Sigurno je da bez Penezić i još nekih starijih igračica to neće biti isto, ali ako smo krenuli u nešto i moramo na ovim okupljanjima i utakmicama koje nisu natjecateljskog karaktera vidjeti na koga moramo računati kako bi proširili spisak igračica te kako bi dali priliku tim mlađim reprezentativkama koje stalno spominjemo.  Bitno je da vidimo protiv Mađarske tko koliko i što može. Čekaju nas važne kvalifikacije u lipnju i daj bože da smo do tada si zdravi i u dobroj formi. U Mađarskoj ćemo vidjeti kako se mlađe nose s pritiskom gostujućeg terena i igrom protiv Mađarske koja je vrlo jaka ekipa. Prvo smo imali Vidak koja se ozlijedila na utakmici protiv Sesveta. Umjesto nje pozvali smo Masnić koja je isto morala otkazati zbog ozljede. Trenira i igra u klubu malo, ali nije spremna za ozbiljan trening i sada pauzira do četvrtka. Nije imalo smisla da ju dovodimo pa smo umjesto nje smo pozvali Ivanu Dežić. Vratila nam se Katarina Ježić koja se oporavila od ozljede. Igra u vrhunskom klubu i sigurno je da njen povratak dobar i za reprezentaciju i za nju.''

Katarina Ježić izbivala je iz reprezentacije zbog ozljede, ali sada spremna čeka nove izazove: ''Prije svega čast mi je ponovno biti ovdje s curama i biti dio reprezentacije. Ne mogu ni objasniti taj osjećaj jer je to uvijek nešto posebno. Drago mi je da sam se vratila u formu, ali naravno to nije ni pola onoga što zapravo mogu. Korak po korak doći ću do onoga što želim biti. Uzbuđena sam zbog svega što nas čeka pa i ove dvije utakmice protiv Mađarske. Moramo poraditi na taktici i svemu što je djevojkama nedostajalo na Prvenstvu. Posložiti  se ponovno i trenirati. Sretna sam da ću opet biti dio svega.''

Prva utakmica protiv Mađarske na rasporedu je 17. ožujka u 18 sati, dok je druga utakmica, koja je zatvorenog tipa, na rasporedu 18. ožujka u 18 sati.

Na pripreme u Ivanić-Grad stižu:
1. Gabrijela Bešen – RK Sesvete Agroproteinka
2. Marina Razum – RK Lokomotiva
3. Željana Stojak – ERD HC
4. Ekatarina Nemaškalo – RK Podravka Vegeta
5. Paula Posavec – ŽRK Zrinski
6. Nikolina Zadravec – RK Podravka Vegeta
7. Lea Vukojević – Mosonmagyarovari KC SE
8. Katarina Ježić – Siofok KC
9. Ana Debelić – RK Podravka Vegeta
10. Ines Domjan – ŽRK Koka
11. Sonja Bašić – Ipress Center-VAC
12. Žana Marić – KGHM Metraco Zaglebie Lubin
13. Ćamila Mičijević – Dunaujvarosi KKA
14. Valentina Blažević – SPR Pogon Baltica Szczecin
15. Dora Krsnik – RK Podravka Vegeta
16. Ivana Dežić – RK Podravka Vegeta
17. Stela Posavec – RK Lokomotiva
18. Dora Kalaus – RK Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!