Košarka

VIDEO: Briljantni Ivica Zubac ušao u povijest Lakersa, Bogdanović i Hezonja solidni u porazima

Dario Dodić • utorak, 14.03.2017.
VIDEO: Briljantni Ivica Zubac ušao u povijest Lakersa, Bogdanović i Hezonja solidni u porazima
Foto: EPA

Ivica Zubac u svom je drugom uzastopnom startu u početnoj petorci Los Angeles Lakersa double-double učinkom predvodio momčad u porazu od Nuggetsa, a usput je ušao i u povijest franšize. Bojan Bogdanović nije bio posebno raspoložen u porazu Wizardsa, Mario Hezonja odigrao je vrlo korektnu rolu u porazu Magica...

Denver Nuggetsi očekivano su svladali Los Angeles Lakerse i tako upisali treću uzastopnu pobjedu, u utakmici u kojoj gotovo od početka do kraja nije bilo nikakve neizvjesnosti. Ono što je svakako neočekivano jest činjenica da je Ivica Zubac u svojem drugom uzastopnom startu u početnoj petorci ostvario učinak karijere i predvodio Lakerse.

Ne samo to, Zubac je postao prvi tinejdžer u povijesti Lakersa s double-double učinkom u kojem je igrač postigao minimalno 25 koševa. Točnije, u 30 minuta na parketu Zubac je upisao 25 koševa (1/4 za 1, 12/15 za 2), 11 skokova, asistenciju i blokadu. Iako su Lakersi izgubili 28 koševa razlike, kad je Zubac bio na parketu bili su u plusu osam koševa.

Nuggetse su do pobjede predvodili Will Barton i Jamal Murray sa po 22 poena, Nikola Jokić i Danilo Gallinari dodali su po 18 koševa. Kod Lakersa valja istaknuti tek Clarksona s 19 koševa i Ingrama s 14 ubačaja.

Neizvjesnosti gotovo da nije bilo niti u dvoboju Minnesota Timberwolvesa i Washington Wizardsa. Domaćini su sjajnom prvom dionicom napravili veliku prednost koju su održavali do samog kraja utakmice, slavili su 119:104.

Povijesnu večer u dresu Timberwolvesa imao je Ricky Rubio oborivši rekord franšize s 19 asistencija. Ostvario je Rubio double-double učinak, uz 19 asistencija ubilježio je i 22 poena. Sjajan je bio i Karl-Anthony Towns, ubacio je 17 od svojih 39 poena u posljednjoj četvrtini. Kad su Wizardsi pomislili da bi se mogli vratiti u susret Towns ih je obeshrabrio, Minnesota im je nanijela prvi poraz u posljednjih šest utakmica. Uz 39 poena Towns je ubilježio i 13 skokova.

Najbolji kod Wizardsa bio je John Wall s 27 poena, 20 je dodao Bradley Beal. Bojan Bogdanović uklopio se u sivilo svoje momčadi, pogotovo u posljednjoj četvrtini. U 25 minuta na parketu Bogdanović je prikupio 12 poena, četiri skoka i asistenciju uz slab šut za tri poena (5/5 za 1, 2/5 za 2, 1/6 za 3).

Sacramento Kingsi pobjedom su 120:115 protiv Orlando Magica prekinuli niz od osam uzastopnih poraza. Bio je to treći poraz u nizu Magica.

Čak su sedmorica igrača Kingsa bila dvoznamenkasta, predvodili su ih Darren Collison (13 asistencija) i Anthony Tolliver sa po 19 koševa, 18 je ubacio Cauley-Stein, na 17 se zaustavio Hield.

Nikola Vučević predvodio je Magic s 23 koša i devet skokova. Evan Fournier dodao je 21 poen. Mario Hezonja odigrao je vrlo korektno 19 minuta za Magic i za to vrijeme prikupio devet poena (3/6 za 2, 1/1 za 3), tri skoka, asistenciju i ukradenu loptu. Damjan Rudež igrao je manje od minute, bez učinka.

U odličnoj utakmici u Salt Lake Cityju Utah Jazz je preokretom u drugom poluvremenu došao do pobjede protiv Los Angeles Clippersa 114:108. Bila je to prva pobjeda Jazza protiv Clippersa na domaćem parketu u posljednjih deset utakmica.

U izravnom dvoboju za četvrto mjesto Zapadne konferencije, koje donosi prednost domaćeg parketa u doigravanju slavili su Jazzeri i otišli na dvije utakmice prednosti pred Clippersima.

Ubacili su domaći košarkaši 40 koševa u trećoj četvrtini, što im je najbolji šuterski učinak ove sezone u bilo kojoj dionici igre. Gordon Hayward s 27 je poena predvodio Jazz do pobjede, 19 koševa pridodao je George Hill.

Sjajan je kod Clippersa bio Chris Paul s 33 koša, J.J. Redick dodao je 16, Austin Rivers ubacio je poen manje.

Iako nisu impresionirali San Antonio Spursi svladali su na svom parketu Atlanta Hawkse sa 107:99. Imali su Spursi 23 izgubljene lopte, najviše ove sezone, ali u ključnim trenucima ipak su reagirali na pravi način i došli do 52. pobjede u sezoni.

Bila je to 19. uzastopna domaća pobjeda Spursa protiv Atlante, pogodili su čak 16 trica, bio je to njihov najbolji tricaški učinak ove sezone.

Spurse je u prvoj utakmici nakon potresa mozda predvodio Kawhi Leonard s 31 poenom, Patty Mills dodao je 15 koševa i devet asistencija, po 14 poena ubacili su Green i Lee.

Hawkse je s 22 koša i deset asistencija predvodio Dennis Schroder, 17 je poena ubacio Tim Hardaway Jr., na 16 se zaustavio Paul Millsap.

NBA, rezultati:
Charlotte - Chicago 109:115 (Williams 13 koševa, 18 skokova/Butler 23 koša, 11 asistencija)
Toronto - Dallas 100:78 (DeRozan 25 koševa/Nowitzki 17 koševa)
Memphis - Milwaukee 113:93 (Carter 24 koša/Brogdon 15 koševa)
San Antonio - Atlanta 107:99
Minnesota - Washington 119:104
Utah - L.A. Clippers 114:108
Sacramento - Orlando 120:115
Denver - L.A. Lakers 129:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!