Nogomet

Allegri: “Prolazak dalje je jedino što se broji”, Espírito Santo: “U utakmicu ulazimo vrlo motivirani”

Nikola Raič • utorak, 14.03.2017.
Allegri: “Prolazak dalje je jedino što se broji”, Espírito Santo: “U utakmicu ulazimo vrlo motivirani”
Foto: FaH

Juventus u svojoj tvrđavi dočekuje Porto s prednošću od 2:0 iz prvog susreta u kojem je mrežu Portugalaca načeo Marko Pjaca...

Novi Juventusov stadion neosvojiva je tvrđava u pravom smislu riječi. Trenutno, u svim natjecanjima, imaju niz od 13 uzastopnih pobjeda u Torinu. Uz minus od dva pogotka, pred Portom je zaista težak zadatak jer Juventus nikada nije ispao kada je slavio na gostovanju u prvom susretu. No, vidjeli smo kako su u Ligi prvaka čuda moguća, a Porto je već slavio s 3:0 na talijanskom tlu. Portugalci su tim rezultatom svladali Romu u kvalifikacijama.

Oba trenera imaju gotovo sve igrače na raspolaganju, Allegri neće moći računati na Sturara, dok je Chiellini pod upitnikom, a Nuno Espírito Santo će igrati bez suspendiranog Tellesa.

U najavi susreta Allegri upozorava baš na čudo iz Barcelone: ”Siguran sam kako će Porto biti u svom najboljem izdanju. Oni znaju igrati ovakve utakmice, pokazali su to i protiv Rome u doigravanju. Baš danas sam svojoj momčadi pokazao tu utakmicu kako bi znali što mogu očekivati od protivnika. Utakmici moramo pristupiti kao da je 0:0 i pokušati pobijediti i danas. Prolazak dalje je jedino što se broji. Moramo igrati sa samopouzdanjem ako želimo imati šansu da odemo do kraja. U listopadu su svi mislili da je Barcelona u krizi, a sada su favoriti. Svi su mislili da je Barcelona ispala, a sada je favorit. Stvari se u nogometu mijenjaju jako brzo.”

Gostujući trener Nuno Espírito Santo vjeruje da njegova momčad može napraviti podvig: “Imamo plan, ali neću o njemu sada. U momčadi je sjajan duh i to želimo pokazati na terenu. Spremni smo 100 posto i ovdje smo se došli natjecati. Ovo će biti duga i teška utakmica, moramo biti kreativni i fokusirani. U utakmicu ulazimo strahovito motivirani. Igramo protiv snažne momčadi koja jako dugo nije izgubila kod kuće. Imamo niz različitih taktičkih opcija s obzirom ia igrače s kojima raspolažem. Svi, osim Tellesa, su spremni i mogu napraviti razliku.”

Porto po iznenađenje kreće večeras od 20.45.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!