Tenis

Federer razbio Nadala za povijesnu treću pobjedu u nizu, Wawrinka se provukao u četvrtfinale

Dario Dodić • četvrtak, 16.03.2017.
Federer razbio Nadala za povijesnu treću pobjedu u nizu, Wawrinka se provukao u četvrtfinale
Foto: EPA

Odigrana su i posljednja tri meča osmine finala ATP turnira u Indian Wellsu. Roger Federer došao je do treće uzastopne pobjede protiv Rafe Nadala, Kei Nishikori bio je uvjerljiv, dok se Stan Wawrinka poprilično namučio kako bi osigurao nastup u četvrtfinalu...

Iako ima 35 godina na leđima, čini se da je ozljeda Rogera Federera stvar prošlosti. Švicarac je fenomenalnim nastupom protiv svojeg najvećeg rivala, Rafe Nadala, ostvario plasman u četvrtfinale Indian Wellsa.

Prvi put u karijeri došao je do tri uzastopne pobjede protiv Španjolca, a iako je ona u finalu Australian Opena po mnogočemu najveća, u noći sa srijede na četvrtak Federer je odigrao jedan od najboljih mečeva protiv najvećeg rivala, u potpunosti je razbio Nadala i slavio sa 6:2, 6:3 nakon nešto više od sat vremena igre. Odlično je izgledao Federer na terenu, pogodio je čak 26 winnera.

U četvrtfinalu ga čeka Nick Kyrgios, Australac je u osmini finala svladao Novaka Đokovića, ali mu igra oscilira kao i karakter pa je pitanje kakav će izaći na megdan Švicarcu.

Federera to ne zabrinjava, sretan je zbog svega što mu se dogodilo ove godine: "Lijep je osjećaj pobijediti Rafu triput zaredom. Ali najvažnije mi je što sam osvojio Australiju. To je bio velik trenutak za mene. U povratku nakon ozljede, kad s odmakom gledam na to mislim da je to jedna od najboljih stvari koje sam doživio u čitavoj karijeri", kazao je Federer nakon pobjede nad Nadalom.

"Najvažnije mi je bilo izaći na teren i odigrati kao što sam igrao u Australiji. Da budem iskren, nisam baš mislio da je to moguće jer na ovoj podlozi je teže završavati poene. Mislim da je ovo bio vrlo dobar nastup s moje strane", zaključio je Švicarac.

"Roger je sjajno reternirao, a s druge strane bilo je poprilično jasno da ja nisam imao pravi odgovor na njegov retern. Morao sam neutralizirati njegove poene. Morao sam neutralizirati njegova prva dva udarca, ali nisam mogao. Nisam bio dovoljno dobar večeras, zaslužio je pobjedu, to je sigurno. Vrlo lagano", iskren je bio Nadal nakon poraza.

Četvrti nositelj Kei Nishikori bez prevelikih se problema plasirao u četvrtfinale Indian Wellsa drugu godinu zaredom, svladavši Donalda Younga sa 6:2, 6:4. Tek se u drugom setu Japanac mučio, gubio je 4:1, ali je zatim osvojio pet uzastopnih gemova i petom pobjedom protiv Younga u pet međusobnih susreta osigurao četvrtfinale.

"Počeo je igrati puno bolje na otvaranju drugog seta. Mislim da je više ulazio na mrežu, a ja sam se povukao. Nakon toga sam zaigrao bolje, agresivnije. Sretan sam zbog načina na koji igram trenutno", rekao je Nishikori nakon meča.

21-godišnji Yoshito Nishioka poprilično je namučio Stana Wawrinku, ali Švicarac je u konačnici ipak uspio pobijediti i plasirati se u četvrtfinale turnira, treći put u karijeri. Slavio je Wawrinka s 3:6, 6:3 i 7:6 protiv Japanca kojem bi ovo bila prva pobjeda protiv Top 10 igrača. Da je kojim slučajem pobijedio, Nishioka bi postao prvi lucky loser u četvrtfinalu turnira nakon daleke 1976. godine.

Za prvo polufinale karijere u Indian Wellsu Wawrinka će se boriti s osmim nositeljem Dominicom Thiemom, koji je trebao tek 68 minuta za pobjedu protiv Gaela Monfilsa, slavio je Austrijanac 6:3, 6:2.

ATP Indian Wells, osmina finala:
Stan Wawrinka (ŠVI, 3) - Yoshito Nishioka (JAP) 3:6, 6:3, 7:6(4)
Kei Nishikori (JAP, 4)- Donald Young (SAD) 6:2, 6:4
Roger Federer (ŠVI, 9) - Rafael Nadal (ŠPA, 5) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.03.2017. u 18:06
    Ali nisu odigrali i ne mozes zato govoriti tako, sto bi bilo kad bi bilo, i jos uz to sto je osvojio 9 Roland Garrosa apsolutno najveci zemljas svih vremena, uzeo je i 2 Wimbledona 2 Us opena i Australiju jednom, a cisti je zemljas tko je to ostvario u svijetu tenisa nitko, to govori samo da je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2017. u 17:42
    nadal takve ozljede ima zbog načina igre i treninga koji prakticira od početka karijere, odnosno svojeg fizičkog tenisa. njih dvojicu uspoređivat po ozljedama je besmisleno. jedan je umjetnik koji mora bit prosječno fizički spreman dok je drugi radnik koji mora bit u optimalnoj fizičkoj spremi. a i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2017. u 16:56
    Volio bi vidjeti Federera, s takvim ozljedama i problemima kakve je prosao Nadal pa vidjeli dali bi jos igrao na takvoj razini, i kao takav Nadal ga jos uvijek debelo šiša u medusobnom omjeru 23-13, zato skidam kapu Nadalu zbog svega sto je.dozivio i prosao.
    Obrisan korisnik
  • interreg16.03.2017. u 10:55
    Ali Roger jeste :-)
    interreg
  • Obrisan korisnik16.03.2017. u 10:50
    Nije Nadal vise, kao sto je nekada bio :(
    Obrisan korisnik