Zimski sportovi

Fourcade i Eckhoff glatko do pobjede u masovnom startu, Francuz krenuo praznog okvira

Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.03.2017.
Fourcade i Eckhoff glatko do pobjede u masovnom startu, Francuz krenuo praznog okvira
Foto: EPA

Francuz Martin Fourcade i Norvežanka Tiril Eckhoff pobjednici su posljednjih utrka u Svjetskom kupu u biatlonu ove sezone. Fourcade je ujedno uzeo i Mali kristalni globus u ovoj disciplini dok je kod biatlonki Gabriela Koukalova odnijela konačnu pobjedu...

Zanimljiva i neobična bila je posljednja utrka masovnog starta za biatlonce. Martin Fourcade borio se za ukupnu pobjedu u ovoj disciplini, ali na startu je napravio ogromnu pogrešku koja ga je mogla stajati slavlja na kraju.

Naime Francuz je sa starta krenuo praznog okvira i izgubio je puno vremena dok je dobio municiji na prvom pucanju. "Nevjerojatna glupost s moje strane, jednostavno sam zaboravio napuniti okvir. Želim se zahvaliti Simonu Schemppu i njemačkoj reprezentaciji što nisu protestirali zbog toga", istaknuo je nakon utrke Fourcade.

Schempp je završio tek na 20. mjestu i da se žalio na ovo dodavanje municije tijekom utrke i da su suci to prihvatili, on bi bio ukupni pobjednik, a ne Fourcade.

Kod biatlonki slavila je u utrci Tiril Eckhoff dok je ukupnu pobjedu odnijela Gabriela Koukalova i to s malom prednosti nad Laurom Dahlmeier. Njemica je podbacila i završila tek na devetom mjestu.

Ukupni pobjednici u Svjetskom kupu su odavno poznati, to su Martin Fourcade i Laura Dahlmeier. Osim ukupne pobjede, Fourcade je osvojio i sva četiri Mala kristalna globusa. S druge strane Dahlmeier i Koukalova podijelile su po dva dok je Njemica uvjerljivo slavila u ukupnom poretku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!