Tenis

Donna Vekić osvetila Mirjanu Lučić-Baroni u kvalifikacijama turnira u Miamiju

Dario Dodić • ponedjeljak, 20.03.2017.
Donna Vekić osvetila Mirjanu Lučić-Baroni u kvalifikacijama turnira u Miamiju
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić dobro je započela nastup u kvalifikacijama WTA turnira u Miamiju. U prvom je kolu kvalifikacija svladala mladu američku nadu, Kaylu Day...

Tri seta i gotovo dva sata igre bili su potrebni Donni Vekić da ostvari plasman u drugo kolo kvalifikacija WTA turnira u Miamiju. U prvom je kolu svladala mladu američku nadu, 17-godišnju Kaylu Day.

Day je 153. tenisačica svijeta i jedna od najboljih juniorki svijeta, prošlogodišnja je osvajačica juniorskog US Opena, a nedavno je, u drugom kolu glavnog turnira u Indian Wellsu, ostvarila najveću pobjedu u karijeri, svladavši najbolju hrvatsku tenisačicu, Mirjanu Lučić-Baroni.

Iako je bolje u meč ušla Vekić, oduzevši servis Day pri rezultatu 1:1, Amerikanka je pri Donninom vodstvu 4:3 vratila izgubljeni servis, zatim sigurno zadržala svoj, a potom pri vodstvu 5:4 po drugi put uzela servis hrvatskoj tenisačici i sa 6:4 osvojila prvi set.

Puno je bolje Vekić odradila drugi set, dvaput zaredom uzima servis Day i odlazi na 4:0, rutinski privodi set kraju i sa 6:2 odvodi meč u treći set.

Day je u završnom setu spasila break-loptu odmah u prvoj igri, ali pri rezultatu 2:2 Donna joj oduzima servis, svoj drži suvereno i pri rezultatu 5:4 odmah koristi prvu meč-loptu i s konačnih 4:6, 6:2, 6:4 prolazi dalje.

U drugom je kolu kvalifikacija čeka pobjednica dvoboja između Rumunjke Ane Bogdan i Njemice Tatjane Marije.

WTA Miami, kvalifikacije:
Donna Vekić (HRV, 7) - Kayla Day (SAD) 4:6, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac20.03.2017. u 20:48
    ajde Donna..
    teniosac