Nogomet

Težak udarac za Belgiju pred ogled s Grčkom, zbog ozljede ostala bez Hazarda

Dario Dodić • ponedjeljak, 20.03.2017.
Težak udarac za Belgiju pred ogled s Grčkom, zbog ozljede ostala bez Hazarda
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izbornik belgijske nogometne reprezentacije Roberto Martinez potvrdio je da za dvoboj s Grčkom ne može računati na Chelseajevog veznjaka Edena Hazarda, koji će zbog ozljede lista pauzirati do dva tjedna...

Belgija će u subotu protiv reprezentacije Grčke tražiti petu pobjedu u petom kvalifikacijskom ogledu skupine H europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Rusiji. Stopostotan će niz u derbiju skupine loviti bez ponajboljeg igrača i kapetana, Edena Hazarda, koji će zbog ozljede lista propustiti kvalifikacijski ogled s Grčkom u subotu, ali i prijateljsku utakmicu s Rusijom u utorak. Predviđa mu se oporavak za deset do 15 dana.

Hazard nije nastupio za Chelsea tijekom vikenda, prvoplasirana je momčad Premiershipa slavila 2:1 u gostima kod Stokea, a Belgijac se ozlijedio na treningu dan ranije.

Izbornik Belgije Roberto Martinez potvrdio je da ne računa na kapetana: "Eden se ozlijedio prije susreta sa Stokeom, ozljeda ne djeluje previše ozbiljno, ali neće igrati protiv Grčke."

"Pratit ćemo njegov oporavak, Eden je vrlo razočaran što ne može predvoditi svoju momčad. No, ako želite biti dobar tim morate se znati nositi sa svime. Ovo je dobar test za nas, vidim dovoljno igrača koji mogu preuzeti njegovu rolu", zaključio je Martinez.

Belgija predvodi skupinu H s 12 bodova iz četiri utakmice, na drugom je mjestu Grčka s deset bodova nakon četiri kola.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!