Tenis

Jana Fett nakon velike borbe poražena u kvalifikacijama Miamija

Dario Dodić • utorak, 21.03.2017.
Jana Fett nakon velike borbe poražena u kvalifikacijama Miamija
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska tenisačica Jana Fett poražena je u prvom kolu kvalifikacija na WTA turniru u Miamiju. Bolja od Fett u tri seta bila je Amerikanka Julia Boserup...

Hrvatska tenisačica Jana Fett nije nastavila stopama Donne Vekić u kvalifikacijama turnira u Miamiju, u tri seta poražena je od favorizirane Amerikanke Julije Boserup. Slavila je 97. igračica svijeta sa 6:2, 4:6 i 7:5.

U meču koji je trajao dva sata i 18 minuta vidjeli smo čak 14 oduzetih servisa, a u posljednjem setu, u igri živaca, koncentriranija je bila 25-godišnja Boserup, prekinuvši seriju od sedam breakova.

U prvom je setu presudio slab ulazak u meč Jane Fett, Boserup joj je oduzela dva servisa na otvaranju seta, svoj je servis držala prilično sigurno i pri vodstvu 5:2 iskoristila prvu set-loptu.

U drugom je setu slično pošlo za rukom Hrvatici, dvaput je zaredom oduzela servis Amerikanki, doduše svoj nije toliko čvrsto držala, dvaput ga je izgubila, ali pri vodstvu 5:4 koristi treću set-loptu i vraća stvari na početak.

Nakon 2:2 u trećem setu, do kojeg su obje igračice držale svoj servis, uslijedio je niz od sedam uzastopnih igara u kojima nijedna tenisačica nije sačuvala servis. Niz je pri vodstvu 6:5 prekinula Boserup i na vlastitom servisu iskoristila prvu meč loptu te s konačnih 6:2, 4:6, 7:5 osigurala nastup u idućem kolu kvalifikacija gdje je čeka Japanka Risa Ozaki.

WTA Miami, kvalifikacije:
Julia Boserup (SAD, 14) - Jana Fett (HRV) 6:2, 4:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!